Voormalig PSV-goalie Cássio kent de spelregels en laat coach schrikken

Reacties

Mano Menezes moet een seconde hebben gedacht dat zijn doelman gek was geworden. In plaats van een redding te brengen, sprong Cássio juist opzij na een vrije trap van de tegenstander, waardoor de bal tegen het net eindigde. Het kwam echter allemaal goed, door de spelregelkennis van Cássio.

Voormalig PSV-goalie Cássio kent de spelregels en laat coach schrikken
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

In de competitiewedstrijd tussen Atlético Mineiro en Corinthians, waar Cássio tegenwoordig keept, stond het 1-1 toen Mineiro een vrije trap kreeg. Scheidsrechter Braulio da Silva Machado floot en stak zijn hand omhoog, het universele gebaar voor een indirecte vrije trap. Lang niet iedereen leek dat door te hebben, maar Cássio wel.

De doelman die tussen 2007 en 2011 in Nederland verbleef en uitkwam voor PSV en Sparta Rotterdam, zag dat de bal na de indirecte vrije trap niet werd aangeraakt en nam (achteraf gezien) geen risico door de bal te laten lopen. Diverse teamgenoten schrokken, maar arbiter Machado kwam al snel met het verlossende woord: geen doelpunt. Hij liep lachend op Cássio af en gebaarde dat de goalie slim was. Trainer Menezes werd later nog gefilmd terwijl hij nabootste hoe zijn hart bonsde na de actie van Cássio.

Het bleef uiteindelijk bij 1-1 in de wedstrijd tussen Corinthians en Mineiro. De club van Cássio kan de punten goed gebruiken in de strijd om de plekken die recht geven op deelname aan de Copa Sudamericana.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.