Voormalig oogappel Ferguson stopt noodgedwongen op 33-jarige leeftijd

Reacties

Tom Cleverley heeft op 33-jarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan gezet. De oud-speler van Manchester United werd al langere tijd geplaagd door blessures.

Voormalig oogappel Ferguson stopt noodgedwongen op 33-jarige leeftijd
© Pro Shots

Cleverley stond tot afgelopen vrijdag nog onder contract bij Watford, waarvoor hij sinds 2017 actief was. Door een achillespeesblessure en een dijbeenblessure kwam de dertienvoudig international afgelopen seizoen echter maar vier keer in actie in het Championship. 'Mijn lichaam heeft me helaas in de steek gelaten en heeft niet meer het vermogen om op hoog niveau te presteren', schrijft Cleverley op Instagram.

Zo komt er een vroegtijdig einde aan de loopbaan van Cleverley, die vanaf zijn elfde in de jeugdopleiding van Manchester United zat. Na diverse verhuurperiodes gunde Sir Alex Ferguson de middenvelder in 2011 zijn debuut voor The Red Devils, waarvoor Cleverley uiteindelijk 79 keer in actie kwam. In 2013 was hij net als Robin van Persie en Alexander Büttner lid van de selectie die de laatste landstitel in de clubhistorie won.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Cleverley spreekt zaterdagmiddag in zijn afscheidsbericht dan ook zijn dankbaarheid uit richting Manchester United en Paul McGuiness en Ferguson in het bijzonder. 'Het zijn de mensen en de club die mij de basis hebben gegeven als speler en als mens. Ook is het de club die mijn dromen heeft laten uitkomen. Om de jeugdopleiding te doorlopen en voor het eerste elftal uit te komen, maakt mij enorm trots.'

Na de komst van Louis van Gaal in 2014 was de rol van Cleverley op Old Trafford uitgespeeld en werd hij verhuurd aan Aston Villa. Een jaar later nam Everton de Engelse international transfervrij over van United. Daarna speelde Cleverley nog jarenlang in de Premier League voor The Toffees en voor Watford, dat vorig jaar degradeerde. Cleverley was aanvoerder van The Hornets, waarvoor hij in totaal 181 officiële duels speelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.