Voormalig Liverpool-speler vertelt over verslaving: 'Jaar lang in een wereld van pijn'

Reacties

Danny Murphy (47) heeft een boekje opengedaan over zijn cocaïneverslaving. De voormalig middenvelder van Liverpool en negenvoudig international van Engeland raakte direct na het einde van zijn spelerscarrière verslaafd, maar hij is inmiddels afgekickt.

Voormalig Liverpool-speler vertelt over verslaving: 'Jaar lang in een wereld van pijn'
© Pro Shots

Murphy speelde in totaal 249 wedstrijden voor het eerste van Liverpool. Hij won onder meer in 2001 de League Cup, de FA Cup, de UEFA Cup en de Europese Supercup. Later speelde hij ook nog voor Charlton Athletic, Tottenham Hotspur, Fulham en Blackburn Rovers. In 2013 hing hij zijn schoenen aan de wilgen en kwam hij in een zwart gat terecht.

'Als je geen voetbal meer hebt, worden de problemen enorm', vertelde de openhartige Murphy in de Ben Heath Podcast. 'Voetbal zorgt voor adrenaline en dopamine en daardoor blijf je energiek.' Murphy vulde dat gat op door het roken van wiet en het gebruiken van cocaïne. 'Ik ben een tijdje verslaafd geweest en kwam zelfs op een punt dat ik dacht dat ik niet meer zonder kon.'

'Het begint met één keer per week, misschien een keer twee keer per week. Daarna kan een derde keer ook nog wel en uiteindelijk bouwt dat zich zo op en kom je in een houdgreep. Ik heb een jaar lang geleefd in een wereld van pijn.'

Murphy heeft een afkicktraject gevolgd en is inmiddels van zijn verslaving af. Hij kijkt niet met een fijn gevoel terug op die periode, maar ziet er toch ook de positieve kant van in. 'Ik ben een betere vader, zoon, broer en partner geworden. Ik heb nu meer oog voor degenen die het moeilijk hebben in het leven.' Tegenwoordig is Murphy regelmatig als expert over voetbal op televisie te zien bij de BBC.

Spelersprofiel

D. Murphy


Geboortedatum:
18 maart 1977
Leeftijd:
47
Geboorteplaats:
Chester
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
69 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.