Voormalig Genk-verdediger Ngcongca op 33-jarige leeftijd overleden

Reacties

Voormalig Zuid-Afrikaans international Anele Ngcongca is zondagavond op 33-jarige leeftijd om het leven gekomen bij een auto-ongeluk. Het tragische nieuws zorgt bij RC Genk voor grote verslagenheid.

Voormalig Genk-verdediger Ngcongca op 33-jarige leeftijd overleden
© Pro Shots

Nog niet zo lang geleden speelde Ngcongca namelijk nog voor de Belgische club, waar John van den Brom sinds kort trainer is. De gewezen rechtsback kwam van 2007 tot 2015 in totaal tot 279 officiële wedstrijden voor Genk, won in die periode een keer de Belgische landstitel en twee keer de Beker van België en kwam in het seizoen 2011/12 onder toenmalig coach Mario Been uit in de Champions League.

Ngcongca groeide bij Genk tot international van Zuid-Afrika (53 caps), waarmee hij op het WK 2010 speelde. In 2016 keerde de in Kaapstad geboren verdediger terug in eigen land om voor Mamelodi Sundowns te voetballen. Recent werd hij verhuurd aan AmaZula, nadat een terugkeer in België bij SV Roeselare afketste. Op tragische wijze komt er nu een einde aan de loopbaan van Ngcongca.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.