Voormalig Fortuna-aanvaller tweede nieuwe spits in een week voor RKC

Reacties

Vier dagen na de opmerkelijke spitsenruil tussen Finn Stokkers en Mario Bilate heeft RKC Waalwijk opnieuw een spits aangetrokken. Vitalie Damascan, vorig seizoen al actief in de Eredivisie voor Fortuna Sittard, komt op huurbasis over van Torino.

Voormalig Fortuna-aanvaller tweede nieuwe spits in een week voor RKC
© Pro Shots

Het geeft trainer Fred Grim meer opties in de punt van de aanval, schetst algemeen directeur Frank van Mosselveld op de clubwebsite. 'Met de komst van Vitalie hebben we de spitspositie, zoals gewenst, dubbel bezet. We wilden graag een spits aan de selectie toevoegen die beschikt over de specifieke kwaliteiten die past bij onze speelstijl. In de voetballer Vitalie hebben we die gevonden. Hij is een doelgerichte speler die onze technische staf meer opties geeft om de aanvalslinie in te vullen.'

Damascan speelde vorig seizoen op huurbasis voor Fortuna, waarvoor hij zes keer scoorde in negentien competitieduels. De 21-jarige Moldaviër moet de concurrentiestrijd aangaan met Stokkers, die in een ruildeal met Bilate overkwam van NAC Breda omdat hij met zijn kwaliteiten beter in de speelwijze van RKC past. Met Sylla Sow staat er nog een spits onder contract bij RKC, maar hij traint pas net weer mee nadat hij een arbitragezaak aanspande en kwam tegen Vitesse als invaller binnen de lijnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.