Voormalig Ajax-talent krijgt de kans bij Emmen: 'Daar staan wij voor'

Reacties

FC Emmen kan in de clash met concurrent Excelsior nog niet beschikken over aanvoerder Jeroen Veldmate. Achter de naam van Ole Romeny staat nog een klein vraagteken. De topscorer moest de training vrijdag eerder afbreken met nekklachten, maar lijkt vooralsnog wel inzetbaar.

Voormalig Ajax-talent krijgt de kans bij Emmen: 'Daar staan wij voor'
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
2 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Veldmate liep vorige week enkelklachten op en moest tegen AZ halverwege de strijd staken. Niet Michaël Heylen, maar de jonge Julius Dirksen was zijn vervanger tegen de Alkmaarders. Voor de negentienjarige verdediger betekende het zijn debuut in het betaald voetbal. Hij hield zich op een aantal slordigheden na prima staande en behoudt het vertrouwen van trainer Dick Lukkien. Op bezoek bij Excelsior krijgt Dirksen zijn eerste basisplaats.

'Julius heeft het goed gedaan in de voorbereiding. Michaël ook, maar die vond ik de laatste weken net iets minder in vorm. Het zit heel dicht bij elkaar. Als je dan een linkspoot op links kunt zetten, is dat een voordeel. Het is ook een signaal naar Julius dat hij op de goede weg is. Daar staan we ook voor: we willen ook jonge spelers met talent ontwikkelen', legt Lukkien uit.

Voor Dirksen wordt het een bijzondere avond in Kralingen. Hij speelde drieënhalf jaar in de jeugd van Ajax en was een vaste klant bij de jeugdlichtingen van Oranje. In Amsterdam zat een doorbraak er niet in, waarop de linksbenige centrumverdediger afgelopen januari de definitieve overstap naar Emmen maakte. Na een half jaar wennen mag hij nu dus voor het eerst vanaf de aftrap meedoen.

Excelsior
Lukkien is na de pittige seizoenstart met wedstrijden tegen onder meer PSV, Feyenoord en AZ benieuwd hoe zijn ploeg voor de dag komt tegen een meer gelijkwaardige opponent. 'Excelsior is het seizoen prima begonnen. Als je ze tijd en ruimte geeft, kunnen ze voetballen. Ze hebben veel kwaliteiten in de omschakeling en zijn goed georganiseerd in het verdedigen. Maar als we ons plan goed uitvoeren, liggen er mogelijkheden om ze pijn te doen. Het is voor ons een mooie graadmeter om te zien waar we staan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.