Voormalig Ajax-back Kristensen verkast op huurbasis naar de Serie A

Reacties

Rasmus Kristensen verruilt Leeds United voor AS Roma. De voormalig verdediger van onder meer Ajax komt op huurbasis over van de Premier League-degradant.

Voormalig Ajax-back Kristensen verkast op huurbasis naar de Serie A
© Pro Shots

Bij de medische keuring van Kristensen kwamen vrijdag geen problemen aan het licht, waarna de Deen zijn handtekening zette onder een eenjarig (huur)contract. Het is niet bekend of Roma over een koopoptie beschikt. 'Door het Europese succes van Roma in de laatste jaren wilde ik nóg liever voor deze club spelen', zegt de nieuweling op de clubsite. 'Ik kan niet wachten om hier mijn dagelijkse leven door te brengen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De inmiddels 26-jarige verdediger speelde tussen januari 2018 en de zomer van 2019 anderhalf jaar voor Ajax. Hij slaagde er niet in om een basisspeler te worden in Amsterdam en vertrok naar Red Bull Salzburg, waar hij zich weer in de kijker speelde. Roma wilde Kristensen vorig jaar ook al hebben. Toen koos de Deen echter voor een avontuur in de Premier League, bij Leeds United.

Kristensen speelde in het afgelopen seizoen 26 competitiewedstrijden in Engeland, maar kon niet voorkomen dat Leeds United degradeerde. Hij gaat niet mee naar het Championship, want Kristensen komt alsnog bij Roma terecht. In de ploeg van José Mourinho wordt hij een concurrent van Rick Karsdorp.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.