Voorbereiding Eredivisie-clubs: Vernieuwd Twente onderuit tegen Bristol City

De Eredivisie-clubs bereiden zich voor op het nieuwe seizoen. VI houdt een overzicht bij van de oefenwedstrijden, ook per dag. Bekijk hier het programma van vrijdag 28 juli.

Bristol City - FC Twente 2-0
Trainer René Hake had voor liefst vijf aanwinsten een basisplaats ingeruimd voor de oefenwedstrijd tegen Bristol City. Danny Holla, Alexander Laukart, Nikola Gjorgjev, Marko Kvasina en Tom Boere verschenen aan de aftrap namens de Tukkers.

Het vijftal kon niet voorkomen dat Twente binnen een half uur op achterstand kwam. Marlon Pack opende met zijn hoofd uit een hoekschop de score. In de tweede helft verdubbelde Joe Bryan uit een vrije trap de voorsprong van de Engelsen.

Twintig minuten voor tijd bracht Hake met Peet Bijen, Jari Oosterwijk, Oussama Assaidi en Dylan George vier nieuwe gezichten, maar het kwaad was toen al geschied. Twente leed in Bristol zijn derde nederlaag van de voorbereiding. Eerder waren het Duitse SV Meppen en het Engelse Everton te sterk.

FC Volendam - PEC Zwolle 2-2
PEC begon met aanwinst Younes Namli in de basis en nam binnen het kwartier de leiding. Mustafa Saymak kreeg wel erg veel ruimte en schoot overtuigend raak. Vervolgens was het de beurt aan de thuisploeg. De twintigjarige Nick Runderkamp sloeg nog voor rust twee keer toe uit een hoekschop van Volendam.

Halverwege de tweede helft kwam met Piotr Parzyszek een andere nieuweling binnen de lijnen bij PEC. De Pool, die overkwam van De Graafschap, werd door de supporters al luidkeels toegezongen en beloonde zijn fans met de gelijkmaker: 2-2.

Heracles Almelo - De Graafschap 4-1
De oefenwedstrijd tussen de club uit Heracles Almelo en De Graafschap zou oorspronkelijk in Epe afgewerkt worden, maar werd op last van de burgemeester verboden. De gemeente Epe kreeg via sociale media aanwijzingen dat de harde kern van Heracles van plan was om de wedstrijd te verstoren. Hierop besloten Heracles en De Graafschap om de wedstrijd achter gesloten deuren in de thuishaven van de Eredivisionist af te werken.

Al vroeg kwam de thuisploeg op voorsprong. Jeff Hardeveld kopte een vrije trap van Brandley Kuwas binnen voor de 1-0. In de resterende minuten van de eerste helft werd niet meer gescoord, alhoewel er wel degelijk kansen ontstonden. In het tweede bedrijf kwam De Graafschap via Fabian Serrarens snel op gelijke hoogte, maar daarna maakte Heracles weer het verschil. Brahim Darri, Reuven Niemeijer en Paul Gladon maakten er 4-1 van.

Voor Heracles komt de zege op De Graafschap na twee nederlagen op rij. Zowel tegen het Spaanse Granada (1-3) als tegen Viktoria Köln uit Duitsland (2-0) werd verloren. De formatie uit Overijssel speelt begin augustus de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding, tegen FC Emmen.

Ajax - Hull City 3-3
Kijk hier voor het verslag van Ajax - Hull City.