'Voor Man Utd staat tegen Ajax 70 miljoen op het spel'

Reacties
'Voor Man Utd staat tegen Ajax 70 miljoen op het spel'

Naast de sportieve eer strijden de spelers van Manchester United in de Europa League-finale ook om een flinke bonus. Dat heeft alles te maken met het te verdienen Champions League-ticket.

The Times heeft berekend dat verschil tussen verlies en winst in Stockholm in financieel opzicht in totaal bijna zeventig miljoen euro is. Kledingsponsor Adidas kan bijvoorbeeld de jaarlijkse bijdrage dertig procent terugschroeven als opnieuw de Champions League onbereikbaar blijft voor Manchester United. De club krijgt daardoor zo'n 25 miljoen euro minder.

Man Utd zal met een succes tegen Ajax en daarmee kwalificatie voor de Champions League ook meer salaris moeten overmaken. In de contracten van de meeste spelers is een reductie opgenomen van 25% voor een seizoen zonder wedstrijden op het miljardenbal. Met een CL-ticket in de hand gaan de salarissen weer met een kwart omhoog. Daarmee is een bedrag van 32 miljoen euro gemoeid.

Een dergelijke clausule geldt niet voor nieuwkomers Zlatan Ibrahimovic, Eric Bailly, Henrikh Mkhitaryan en Paul Pogba. Maar voor hen geldt dat ze bij een nederlaag tegen Ajax juist moeten inleveren. Daarbij gaat het om totaal elf miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.