Volop interesse voor Vloet: houdt Heracles zijn sterspeler binnenboord?

Reacties

De Eredivisie staat op het punt van beginnen en nog altijd speelt Rai Vloet bij Heracles Almelo. Dat is best opmerkelijk na het seizoen dat hij achter de rug heeft. ‘Ik had het zelf eigenlijk ook niet verwacht.’

Volop interesse voor Vloet: houdt Heracles zijn sterspeler binnenboord?
© Pro Shots

Met zestien goals en zeven assists was Vloet de afgelopen jaargang direct betrokken bij meer dan de helft van de doelpunten van Heracles. Hij speelde volwassen, manifesteerde zich steeds meer als leider en maakte op fysiek vlak grote stappen. Zijn loopvermogen en rendement maken hem een moderne nummer 10. De verwachting was dan ook dat hij deze zomer een transfer zou maken. Er was ook volop interesse, concrete interesse, uit het buitenland.

Heracles houdt Vloet echter liever in Almelo. De club verdiende de afgelopen jaren miljoenen op de transfermarkt, maar het gevolg daarvan was dat het elftal pas maanden na de seizoenstart vaak echt begon te draaien. Trainer Frank Wormuth verlengde zijn contract met de afspraak dat hij dit jaar wel vanaf het begin kon bouwen. Vloet is daarbij een sleutelspeler en heeft nog een tweejarig contract. Heracles houdt daarom vast aan een redelijk hoge vraagprijs, die de nodige geïnteresseerde clubs heeft afgeschrikt.

Focus op Heracles
‘Ze willen me eigenlijk niet laten gaan en dat snap ik. Ik heb het hier ook gewoon naar m’n zin, dat weet iedereen, maar ik heb natuurlijk wel ambities. Ik sta open voor een mooie stap naar het buitenland of naar de topvier in Nederland’, aldus de 26-jarige aanvallende middenvelder, die onder meer bij AZ op een schaduwlijst staat.

Eigenlijk is Vloet het niveau van Heracles ontgroeid, maar komt er in de slotweken van de transferwindow nog een club die meerdere miljoenen voor hem wil neerleggen? ‘Tijdens mijn vakantie was ik er wel een beetje mee bezig, maar nu ben ik volledig gefocust op Heracles; ik wil het opnieuw laten zien. Misschien komt er nog wat, anders blijf ik gewoon. Volgend jaar is het ook weer een andere situatie.’

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.