Volledig opgeleefd AC Milan presteert net zo goed als imponerend Atalanta

Reacties

De spotlights in de Serie A zijn grotendeels gericht op spektakelploeg Atalanta Bergamo, maar ondertussen is ook AC Milan bezig aan een uitstekende reeks. Sinds de hervatting presteert de gevallen grootmacht zelfs net zo goed als de bewierookte ploeg van Marten de Roon en Hans Hateboer, met dank aan de zege op Bologna.

Volledig opgeleefd AC Milan presteert net zo goed als imponerend Atalanta
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
5 - 1
Bologna
Bologna

AC Milan draaide voor de corona-onderbreking bepaald niet op volle toeren, maar dat is sinds de herstart helemaal anders. En dat is, in de jacht op een Europa League-ticket, maar goed ook. De voorgaande zeven competitieduels leverden vijf zeges en twee remises op, waarna er zaterdag een zesde overwinning kon worden bijgeschreven. De mannen van trainer Stefano Pioli presteren sinds de herstart qua verliespunten zelfs net zo goed als het volop bewierookte Atalanta.

In San Siro konden basisspelers Mitchell Dijks en Stefano Denswil (landgenoot Jerdy Schouten ontbrak met een blessure) zaterdag weinig doen aan de 1-0, die viel na een schitterende aanval. Ante Rebic stuurde Theo Hernández weg met een hakje, de back verstuurde een lage voorzet, na een overstapje van Zlatan Ibrahimovic kon Alexis Saelemaekers de openingsgoal binnenschieten. Zo mooi als die goal was, zo koddig was de 2-0. Riccardo Orsolini speelde de bal keihard terug op zijn eigen keeper Lukasz Skorupski, die de bal nog zo goed mogelijk probeerde weg te schieten. Hij leverde 'm echter in bij Hakan Calhanoglu, die simpel kon scoren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nog voor rust leek Bologna zich terug in de wedstrijd te knokken, toen Takehiro Tomiyasu de bal heerlijk in de kruising ramde (zie video onderaan), maar kort na de pauze bracht AC Milan de marge weer op twee. Ismaël Bennacer schoot - mede dankzij een lichte touch van Denswil - de 3-1 binnen. Daarmee was de lucht er wel uit bij de bezoekers, die door mooi uitgespeelde goals van Rebic en Davide Calabria uiteindelijk met 5-1 naar huis werden gestuurd. AC Milan doet met de zege goede zaken in de strijd om een plek in de topvijf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.