Volle ziekenboeg bij Man City biedt kansen voor Aké

Reacties

Pep Guardiola begint met de nodige vraagtekens aan het seizoen bij Manchester City. De manager mist bij de lastige openingswedstrijd op bezoek bij Wolverhampton Wanderers in ieder geval twee basisspelers.

Volle ziekenboeg bij Man City biedt kansen voor Aké
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
1 - 3
Manchester City
Manchester City

Sergio Agüero sukkelde het afgelopen seizoen veelvuldig met blessures. In juni liep hij een knieblessure op, die hem de laatste acht Premier League-duels aan de kant hield. Guardiola maakte vrijdag op zijn persconferentie bekend dat de Argentijn nog lang niet hersteld is van die kwetsuur. De City-coach verwacht zijn sterspeler nog twee maanden te moeten missen. De verwachting is dat Gabriel Jesus de plek van City's topscorer aller tijden overneemt.

Maar er zijn meer zorgen voor Guardiola. Riyad Mahrez en Aymeric Laporte liepen onlangs het coronavirus op en hebben daarom een trainingsachterstand. Mahrez trainde deze week wel weer mee en zit vermoedelijk bij de selectie, maar Laporte is er nog niet bij tegen Wolves, zo vertelde Guardiola.

De afwezigheid van Laporte biedt kansen voor Nathan Aké. De Nederlander werd voor een flink bedrag overgenomen van AFC Bournemouth, maar lijkt in principe tweede keus achter Laporte te worden. De afwezigheid van de Fransman zou voor Aké kunnen betekenen dat hij zijn officiële debuut voor The Citizens gaat maken, al kan Guardiola ook kiezen voor Fernandinho in het centrum van de defensie.

Is Nathan Aké klaar voor een basisplaats bij Manchester City?
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.