Volle portemonnee Wiese en Hulk, Cantona doet sollicitatie

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Volle portemonnee Wiese en Hulk, Cantona doet sollicitatie

José Mourinho's zestienjarige zoon, een doelman, heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een jeugdcontract bij Fulham. José junior, die in het verleden uitkwam in de jeugdopleidingen van Chelsea en Real Madrid zat al langer bij de Londense traditieclub, maar tekende vandaag zijn jeugdcontract. Op Instagram belooft de zoon van de Manchester United-manager er alles aan te gaan doen om te slagen.

Proud to say that today I signed my two-year scholarship deal with Fulham FC... Thank you to everyone who supported me, I'll make you proud ❤️

Een foto die is geplaatst door José Mario Mourinho (@jose_fariafelix) op

'Ik beloof dat ik alles wat in mij is geïnvesteerd terug zal geven.'
• Voor 56 miljoen euro werd de Braziliaanse spits Hulk van Zenit Sint-Petersburg overgenomen door Shanghai SIPG. Behalve dat flinke bedrag wacht de aanvaller naar verluidt ook nog eens een jaarsalaris van twintig miljoen euro. Hulk zelf twijfelt er evenwel niet over of hij die flinke investering – op het veld welteverstaan – terug kan betalen.

• Daar is-ie weer! Een veel geziene gast in deze rubriek: Tim Wiese. De doelman maakt inmiddels geen furore meer onder de lat, maar op de mat. Althans in de worstelring. Sinds vandaag is de Duitse goalie ook officieel geen voetballer meer, want zijn contract liep tot en met 30 juni. 1899 Hoffenheim kocht hem in 2012 van Werder Bremen. Rouwig is Wiese niet dat zijn tijd bij Hoffenheim op een mislukking uitdraaide. 'Elf wedstrijden en drie jaar vakantie, wie wil dat nou niet? Het was de deal van mijn leven', schamperde de inmiddels uit de kluiten gewassen Duitser (zie foto boven). (BILD)

Nigel de Jong komt inmiddels uit voor het Amerikaanse LA Galaxy. En toch heeft hij Oranje nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet. 'Oranje moet zich nu plaatsen voor het WK in 2018. Dat wordt een flink karwei. Of ik dat toernooi wil meemaken? Absoluut, ik heb nooit gezegd dat ik stop bij Oranje. Ik ben pas 31 jaar en heb nog een aantal goede jaren te gaan.' (Metro)

• Dat Lionel Messi gestopt is als international van Argentinië maakt nog steeds de tongen los. Dit keer is het de Braziliaanse levende legende Pelé die een oproep doet. 'Ik hoop dat hij naar me luistert', aldus de Braziliaan. 'Maar hij moet de tijd zijn werk laten doen en dit vervolgens vergeten. Heel veel goede voetballers in het verleden hebben penalty's gemist.' (Sky Sports)

• Bij de bookmakers gooit hij vooralsnog geen hoge ogen als het gaat om het bondscoachschap van Engeland. Misschien verandert dat na deze video. Eric Cantona, over wie we het hebben, belooft onder meer dat onder zijn leiding Harry Kane geen hoekschoppen meer zal nemen. Verder is Sir Alex Ferguson zijn beoogde adviseur. Kom op FA, waar wachten jullie nog op? De gedroomde opvolger van Roy Hodgson heeft zich bij deze gemeld.

• IJsland kan zondagavond tijdens de historische EK-kwartfinale tegen Frankrijk rekenen op de steun van de onlangs gekozen president Gudni Jóhannesson. De politicus is niet voornemens om plaats te nemen tussen de vips. 'Wat heeft het voor zin om daar champagne te drinken? Ik wil bij de fans zitten', aldus Jóhannesson in de IJslandse media. De politicus kan nog de vloer aanvegen met het protocol, omdat hij pas op 1 augustus officieel aantreedt.

'Zeker kan ik voor hen belangrijk zijn. RKDFC heeft een leuk team en het zijn toffe gasten.'
• Misschien is hij wel geprikkeld door de afwezigheid van Oranje op het EK. Gerald Vanenburg, kampioen van Europa in 1988, trekt zijn schoenen weer aan. De balvirtuoos speelt komend seizoen in de vierde klasse, in het eerste elftal van het RKDFC uit Merkelbeek. De geest wil in elk geval nog wel, nu maar hopen dat zijn 52-jarige lichaam niet te veel tegenstribbelt. (De Telegraaf)

• De zomerstop van Niall McGinn duurde welgeteld een paar dagen. Afgelopen zaterdag was de middenvelder nog invaller bij Noord-Ierland in de achtste finale op het EK tegen Wales. Donderdagavond was McGinn alweer trefzeker voor zijn club Aberdeen in de voorronde van de Europa League. De Schotse club won met 3-1 van het Luxemburgse Fola Esch. McGinn, die in Frankrijk nog de 2-0 maakte tegen Oekraïne, viel in totaal drie keer in bij de Noord-Ieren op het EK.

Dean Koolhof, aanvaller van De Graafschap, moedigt zijn broer Wesley aan bij het dubbelspel op Wimbledon. Het wierp vruchten af, want Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop wonnen voor de eerste keer een partij in het dubbelspel op een Grand Slam-toernooi.

• Als de Engelse doelman Joe Hart een fout maakt, kan hij altijd een naamgenoot de schuld geven. In Londen woont namelijk een stand-up comedian die dezelfde naam heeft als de keeper van het Engelse nationale elftal. Zo werd de Londense Joe Hart belaagd met reacties na de door Engeland verloren wedstrijd tegen IJsland (2-1 verlies), terwijl hij toch echt niets kon doen aan de flaters van zijn naamgenoot.

'Het is een extreem persoonlijke keuze van Messi en die moeten we respecteren. We voelen ons allemaal in de steek gelaten en hopen natuurlijk dat hij zijn besluit zal terugdraaien.'
• In navolging van Pelé laat ook de Braziliaan Ronaldo van zich horen. Hij hoopt dat Lionel Messi weer snel terugkeert bij het nationale elftal van Argentinië. De oud-PSV'er is geschrokken van de mededeling die de sterspeler begin deze week deed. (Xinhua)

Patrick Kluivert en Ruud van Nistelrooij zijn allebei vandaag veertig jaar geworden. Beide spelers speelden in het verleden samen in het Nederlands elftal. Van harte gefeliciteerd!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.