Volksheld Giggs nieuwe bondscoach van Wales

Reacties

De Football Association Wales (FAW) heeft maandag bekendgemaakt dat Ryan Giggs de nieuwe bondscoach van Wales is. De oud-international is de opvolger van Chris Coleman.

Volksheld Giggs nieuwe bondscoach van Wales

Coleman besloot in november om Sunderland te gaan coachen, mede doordat hij er niet in slaagde om Wales naar het WK 2018 in Rusland te leiden. Giggs heeft nu de opdracht gekregen om de stuntploeg van het EK 2016 naar het Europese eindtoernooi in 2020 te gidsen. Volgens de BBC stonden ook Craig Bellamy, Osian Roberts en Mark Bowen op de kandidatenlijst.

In december liet Giggs in een interview aan Sky Sports al weten graag bondscoach te worden. 'Natuurlijk ben ik geïnteresseerd. Ik heb voor Wales gespeeld en ik heb gezegd dat ik graag coach wil worden. Het is een geweldige baan. Ik ken de spelers en het systeem en bovendien hebben we een speler van wereldklasse in huis met Gareth Bale.'

De 44-jarige Giggs kwam tussen 1991 en 2007 64 keer uit voor Wales. De oud-speler van Manchester United stond in 2016 voor het laatst voor een spelersgroep, toen hij stopte als assistent bij de Engelse grootmacht. Destijds moest hij weg doordat hoofdcoach Louis van Gaal werd ontslagen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.