Volksfeest in coronatijd: zo ziet de titelceremonie van Liverpool eruit

Reacties

Komende woensdag is het dan eindelijk zover: dan krijgt Liverpool de Premier League-trofee uitgereikt. Na thirty years of hurt zou de club het dolgraag met zijn hondstrouwe supporters willen vieren, maar door het coronavirus moet er geïmproviseerd worden.

Volksfeest in coronatijd: zo ziet de titelceremonie van Liverpool eruit
© Pro Shots

In een uitgebreide update meldt Liverpool hoe het kampioensfeest eruit zal komen te zien. Na afloop van de thuiswedstrijd tegen Chelsea op 22 juli zal aanvoerder Jordan Henderson de trofee in handen krijgen. Dat zal gebeuren op The Kop, de tribune waar de meest fanatieke Liverpool-supporters normaal gesproken zitten.

Clubicoon Sir Kenny Dalglish, de trainer die Liverpool in 1990 zijn laatste kampioenschap bezorgde, wordt ook betrokken in de ceremonie. De zeventigjarige Schot zal, samen met Premier League-vertegenwoordiger Richard Masters, de medailles uitreiken aan selectie en staf.

De supporters kunnen er dus niet bij zijn, maar Liverpool doet er alles aan om de trouwe aanhang toch te betrekken bij de festiviteiten. Er komt een uitgebreide presentatie waarin de fans bejubeld worden. Supporters kunnen de ceremonie uiteraard live volgen en kunnen via social media foto's en video's delen. Liverpool verzoekt zijn fans wel nadrukkelijk om niet naar het stadion te komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.