Volgende tegenvaller in derby leidt tot code rood bij Liverpool

Reacties

Liverpool heeft al voor de vierde keer dit seizoen punten verspeeld in de Premier League. De titelkandidaat kwam op Goodison Park tegen buurman Everton niet verder dan een gelijkspel.

Volgende tegenvaller in derby leidt tot code rood bij Liverpool
© Pro Shots
Everton
Everton
0 - 0
Liverpool
Liverpool

Niet alleen leed Liverpool in de eerste vijf speelrondes drie keer puntenverlies. Woensdagavond werd door een goal van Fábio Carvalho in de 98ste minuut in eigen huis ook maar ternauwernood gewonnen van Newcastle United. Jürgen Klopp koos zaterdagmiddag voor het opfrissen van zijn basiself. Kostas Tsimikas kreeg als linksback verrassend de voorkeur boven Andy Robertson, op het middenveld was Carvalho in plaats van James Milner de vervanger van de geblesseerde Jordan Henderson. Minder opmerkelijk was de rentree in de basis van de na een schorsing teruggekeerde Darwin Núñez.

Núñez was niet de enige Liverpool-ster die in de eerste helft teleurstelde. Met veel vechtlust en energie maakte de ploeg van Frank Lampard het de bezoekers lastig. Mohamed Salah en Núñez werden simpelweg te weinig gevonden door The Reds. Aan Everton-zijde zorgde met name Anthony Gordon voor dreiging, als adjudant van de debuterende aanwinst Neal Maupay. Liverpool was vlak voor rust pas écht dicht bij de openingstreffer. Núñez haalde vanuit een moeilijke hoek hard uit en zag zijn poging via de vingertoppen van Jordan Pickford tegen de lat eindigen. Luis Díaz pikte de bal op en raakte met zijn schot richting de verre hoek de paal.

Uit onvrede over het spel in de eerste helft wisselde Klopp bij de start van de tweede helft al. Roberto Firmino kwam binnen de lijnen als vervanger van Carvalho. Die aanvallende wissel leverde in de eerste fase na rust nog weinig op. Met het naar de kant halen van Trent Alexander-Arnold gaf Klopp in de 59ste minuut een volgend signaal af. Liverpool voerde de druk wel op, maar het lukte maar niet om Everton echt in bedwang te houden. The Toffees dachten in de 69ste minuut op voorsprong te komen. Na een harde knal voorlangs van Maupay gaf Conor Coady het laatste zetje, maar de Everton-verdediger bleek dat vanuit spelpositie te hebben gedaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De frustratie bij Liverpool groeide en dat leek ook tot uiting te komen bij een ronduit nare overtreding van Van Dijk. De Oranje-international kwam erg goed weg met geel voor zijn actie in duel met Amadou Onana. Liverpool bleef het achterin moeilijk hebben. Alisson Becker redde geweldig op een van richting veranderd schot van Dwight McNeil. Salah was aan de andere kant in de extra tijd nog dicht bij een goal, maar Everton bleef met kunst- en vliegwerk én met dank aan Jordan Pickford overeind. De schade bij Liverpool wordt zo steeds groter. De achterstand op concurrent Manchester City kan deze zaterdag al oplopen tot zeven punten.

De beelden van de tackle van Virgil van Dijk zijn te bekijken in onderstaande video.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.