Volgende stap in bestuurssoap Heerenveen: Roozemond blijft zitten

Reacties

Cees Roozemond blijft op de directeursstoel van SC Heerenveen zitten. Het is het (voorlopig) laatste hoofdstuk in de bestuurssoap die de Friese club maanden in zijn greep hield.

Volgende stap in bestuurssoap Heerenveen: Roozemond blijft zitten

Roozemond (59, links op de foto naast oud-voorzitter Riemer van der Velde) was al enkele weken actief als waarnemend bestuurder bij de Friezen, na het vertrek van Luuc Eisenga. Inmiddels meldt de club dat de benoeming van Roozemond is omgezet en dat hij vanaf nu algemeen directeur is.

Daarmee voltooit Roozemond een zeer opmerkelijke reis door de bestuurlijke gremia van de Friese club. Hij was voorzitter van het stichtingsbestuur van Heerenveen, dat eind november het vertrouwen in de rvc opzegde omdat deze directeur Eisenga weigerde weg te sturen. Kort daarna schoof Roozemond door naar de rol van (tijdelijk) rvc-voorzitter, om kort daarna de functie van waarnemend bestuurder op zich te nemen. Nu schuift hij dus door naar de rol van algemeen directeur.

Coup
Hoewel het er alle schijn van heeft, ontkent Roozemond al weken de geluiden dat hij een coup gepleegd heeft. De huidige benoeming van de voormalige zakenman is vorige maand al door het huidige stichtingsbestuur voorgesteld aan de ondernemingsraad. Deze heeft nu een positief advies afgegeven.

Met de benoeming van Roozemond zijn de bestuurlijke rijen bij Heerenveen nu gesloten. Toch zal zijn aanstelling de komende periode nog wel wat losmaken in Friesland. Hoewel de club meldt dat deze stap intern 'breed gedragen' wordt, is dat bij lang niet alle externe stakeholders het geval. Zo heeft Roozemond een plan van clubiconen Riemer van der Velde, Foppe de Haan en Gertjan Verbeek afgeschoten. De komende periode zal uitwijzen in hoeverre het interne draagvlak breed genoeg is om de externe onvrede te dragen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.