Volgende recordregen op feestavond Bayern

Reacties

Bayern München veroverde dinsdag voor de 25ste keer de wintertitel met een eclatante zege op VfB Stuttgart. Er was meer te vieren op de grote Gnabry-show.

Volgende recordregen op feestavond Bayern
© Pro Shots
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart
0 - 5
Bayern München
Bayern München

Serge Gnabry was dinsdag de grote man bij Bayern München. In zijn geboortestad Stuttgart was hij bij alle vijf Beierse goals direct betrokken; drie keer als afmaker, twee keer als aangever. Voor de Duitse international was het de tweede keer in zijn carrière dat zijn naam bij vijf doelpunten werd genoteerd in een duel. Bij de 7-2 zege op Tottenham Hotspur in 2019 scoorde hij vier keer en bereidde één goal voor.

Gnabry gaf daarmee het tweehonderdste Bundesliga-duel van Julian Nagelsmann extra kleur. Bovendien hielp hij ploeggenoten aan records. Robert Lewandowski vond twee keer op aangeven van de Duitser het net, waarmee hij zijn totaal in de Bundesliga in 2021 op 42 bracht. De Poolse goalgetter evenaarde daarmee het record van Gerd Müller uit 1972.

Ook Thomas Müller schreef dinsdag historie dankzij goalgetter Gnabry. Sinds OPTA de statistieken nauwgezet bijhoudt (vanaf 2004) heeft er niemand in de eerste seizoenshelft zoveel goals in de Bundesliga voorbereid als de Duitser: 12. De voorbereiding op de 0-2 van Gnabry kwam namelijk van Müller.

Zowel Lewandowski als Müller kan zijn record scherper stellen aangezien Bayern komende vrijdag het Bundesliga-jaar 2021 afsluit met een thuisduel met VfL Wolfsburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.