Volgende hoofdstuk in Friese bestuurssoap: medewerkers bijten van zich af

Reacties

Het lijkt voorlopig niet rustig te worden bij SC Heerenveen. In een open brief leveren medewerkers van de Friese club stevige kritiek op het Stichtingsbestuur.

Volgende hoofdstuk in Friese bestuurssoap: medewerkers bijten van zich af

Vandaag werd bekend dat het Stichtingsbestuur het vertrouwen heeft opgezegd in (het merendeel van) de raad van commissarissen. Later deze maand zullen voor dit bestuursorgaan nieuwe mensen benoemd worden. Ook directeur Luuc Eisenga vertrekt bij Heerenveen, hij gaat per 1 maart.

Daarmee is de weg vrij voor bestuurlijke vernieuwing bij SC Heerenveen, maar voorlopig heeft het Stichtingsbestuur de handen vol aan het managen van een vertrouwensbreuk met het personeel van de club. In een vlammende open brief op de clubsite laat 'de meerderheid van de medewerkers' van Heerenveen weten 'diep teleurgesteld' te zijn in het Stichtingsbestuur.

Dit orgaan wordt verweten te hebben bijgedragen aan de onrust rond de club. 'Het lijkt alsof het Stichtingsbestuur er niet in slaagt de mening van haar leden buiten de media te houden', aldus de brief. En: 'De medewerkers zijn klaar met de negatieve berichtgeving en zijn mede daardoor diep teleurgesteld in het Stichtingsbestuur. De integriteit van de medewerkers komt enorm onder een vergrootglas te liggen. Dat moet te allen tijde voorkomen worden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.