Volgende EK-winnares stopt ermee: Van den Berg vindt het mooi geweest

Reacties

Mandy van den Berg stopt als profvoetballer. De verdediger, momenteel uitkomend voor PSV, kondigt haar afscheid van het profvoetbal aan via social media.

Volgende EK-winnares stopt ermee: Van den Berg vindt het mooi geweest
© Pro Shots

Van den Berg (32) keerde in 2020 terug in Nederland, nadat ze vanaf 2012 in het buitenland had doorgebracht. Ze speelde in Zweden, Noorwegen, Engeland en Spanje en bleef ook bij de Oranje Leeuwinnen een vaste waarde.

Op het gewonnen EK van 2017 begon Van den Berg als aanvoerder, maar tijdens het toernooi belandde ze op de bank. In de finale mocht ze wel invallen en hield ze samen met de nieuwe aanvoerder Sherida Spitse de beker omhoog. Die finale was ook haar laatste interland, in totaal kwam ze tot negentig wedstrijden in Oranje.

Van den Berg is de tweede EK-winnares in korte tijd die ermee stopt. Eerder kondigde Stefanie van der Gragt haar afscheid aan. Zij heeft inmiddels een nieuwe functie in de voetballerij als technisch manager van de AZ Vrouwen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.