Volendam versterkt defensie met talent uit de Serie A

Reacties

Axel Guessand (19) maakt het seizoen af bij FC Volendam. De Wijdbroeken maken vrijdag wereldkundig dat de Franse verdediger gehuurd wordt van Udinese.

Volendam versterkt defensie met talent uit de Serie A
© Pro Shots

De Italiaanse club haalde Guessand op zijn beurt in 2022 van Nancy naar het Bluenergy Stadium. De tiener wordt voorzichtig gebracht in Italië: dit seizoen kwam hij twee kaar aan de bak in de Coppa Italia en één keer een helftje in de Serie A. Een deal tussen Volendam en Udinese is niet geheel verrassend: de beide clubs hebben een samenwerking.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Frans ten Berge, directeur van de Noord-Hollanders, reageert verheugd. 'De selectie herbergt op dit moment te weinig opties als het gaat om linksbenige verdedigers. Axel Guessand voorziet in die behoefte. Axel heeft opbouwende kwaliteiten, is ondanks zijn leeftijd fysiek sterk, kan zowel centraal als op de vleugelpositie uit de voeten en heeft inmiddels geroken aan het Italiaanse profvoetbal. Samen met de technisch adviseurs die betrokken zijn bij FC Volendam zijn we ervan overtuigd dat Axel een waardevolle versterking wordt.'

Heracles Almelo
Heracles Almelo
1 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Guessand moet de ploeg van Regillio Simons helpen om in de Eredivisie te blijven. Het is nog onduidelijk of de jongeling zaterdag meteen debuteert als de Volendammers het op Erve Asito opnemen tegen Heracles Almelo.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Volendam
Meer over FC Volendam
Meer Udinese
Meer over Udinese
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.