Volendam maakt het op bezoek bij Willem II wél af

FC Volendam heeft volkomen terecht de eerste uitoverwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van Frans Adelaar won met 2-1 op bezoek bij Willem II.

Net als afgelopen zaterdag tijdens het uitduel met NAC Breda was Volendam ook in Tilburg de betere ploeg. Waar het tijdens de vorige wedstrijd nog 1-1 werd, was er nu wel de volle winst voor de gasten.

Volendam kwam uitstekend uit de startblokken met een kans voor Dominique van Dijk en een inzet op de paal van Rowin van Zaanen. Toch was het doelman Jeroen Verhoeven die als eerste werd geklopt.

Arjen Swinkels mocht in de vierde minuut aanleggen voor een strafschop na een overtreding van Tim Bakens op Sergio Zijler. De Willem II-verdediger faalde niet vanaf elf meter en zette zijn ploeg op 1-0.

Ondanks de voorsprong ging de thuisclub niet beter voetballen. Integendeel, Volendam bleef de betere van de twee, maar moest tot de 58ste minuut wachten op de gelijkmaker. Op aangeven van Jack Tuyp tikte Van Zaanen de 1-1 binnen.

Vijf minuten voor tijd zorgde verdediger Henny Schilder voor 1-2. Hij was het alertst na een klutssituatie. Volendam moest nog even bibberen bij een grote kans voor Frank Demouge, maar het zwakke Willem II maakte niet meer gelijk.

Ondanks de zege blijft FC Volendam laatste in de Eredivisie. De achterstand op nummer zeventien De Graafschap is nog één punt. Willem II blijft tiende.