Volendam komt op gelijke hoogte met koploper

FC Volendam mag zich na vrijdagavond even (gedeeld) koploper van de Jupiler League noemen. De ploeg won op bezoek bij Fortuna Sittard en kwam zo op gelijke hoogte met lijstaanvoerder FC Zwolle, dat maandag aantreedt in het uitduel met Helmond Sport.

Fortuna Sittard-FC Volendam 1-2Voorafgaand aan het duel was Fortuna Sittard nog de enige ploeg in de Jupiler League die op minpunten stond: -1. De Limburgse hekkensluiter kwam op eigen terrein wel goed uit de startblokken. Mo Riyani zag een bal in het zestienmetergebied voor zijn voeten vallen en rondde af.

De bezoekers hadden slechts vier minuten nodig om de achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong. Dominique van Dijk was trefzeker na een goede individuele actie en Laszlo Zsidai kon volkomen ongehinderd raak koppen. In het vervolg ging Fortuna nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar kon het de Volendamse defensie niet meer verschalken.

Telstar-RBC Roosendaal 1-3 Ook RBC Roosendaal boog een achterstand (doelpunt Melvin Holwijn) om. Ralf Seuntjes en Marcel van der Sloot waren voor de onderbreking trefzeker namens RBC. Verdediger Cees Toet zorgde in het tweede bedrijf na tien minuten voor de vroegtijdige beslissing. Hij kopte uit een hoekschop fraai de derde RBC-treffer binnen. Door de overwinning komt de Roosendaalse ploeg op tien punten uit zeven duels, Telstar moet het met slechts vijf punten doen.

Almerer City FC-FC Emmen 1-1Eldrigde Rojer zorgde in Almere voor de vroege openingstreffer. De aanvaller van FC Emmen volleerde na elf minuten raak. Zijn poging verdween in de korte hoek.

De tweede helft verliep tumultueus. Eerst kreeg Emmen-verdediger Angelo Zimmerman de rode kaart na het onderuit halen van een doorgebroken speler. Lang duurde de overtalsituatie voor de thuisploeg niet. Ook Hanne Hagary mocht tien minuten later vroegtijdig naar de kleedkamer vertrekken na een harde charge. Almere City maakte al snel gebruik van de toegenomen ruimte. Karim Fachtali schoot de ploegen naast elkaar. Het bleek de laatste treffer uit het duel. Touvarno Pinas haalde eveneens het laatste fluitsignaal niet. De Almere-verdediger kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart.

Door de puntendeling schuift Emmen verder op in de middenmoot en is Almere City van de hatelijke nul af. Al moet wel in ogenschouw worden genomen dat de ploeg de competitie startte met drie minpunten.