Volendam knokt zich tegen Willem II naar eerste punt

FC Volendam is van de hatelijke nul af. De ploeg van trainer Frans Adelaar kwam tegen Willem II op voorsprong, keek tegen een achterstand aan en knokte zich terug tot 2-2.

Op basis van de eerste helft had Volendam misschien nog wel meer verdiend dan een gelijkspel. Willem II gaf niet thuis en Volendam kreeg grote kansen op een voorsprong. Zo kopte Mathieu Boots van dichtbij over.

Na 45 minuten was de oogst beperkt. Slechts Melvin Platje had gescoord. De Volendamse aanvaller had de bal weliswaar met de hand meegenomen, maar zijn afronding in de dak van het doel was fraai.

De gemiste kansen kwamen Volendam na rust duur te staan. Willem II gaf nu wel gas en boog de achterstand al snel om in een voorsprong. Sergio Zijler verschalkte doelman Jeroen Verhoeven met een geplaatst schot en Paul Quasten (ex-Volendam) knalde van twintig meter raak.

Hoewel Willem II kansen kreeg op meer bleef Volendam een achtste nederlaag op rij bespaard. Paul de Lange haalde knalhard uit na een scrimmage. Gerson Sheotahul had zelfs nog voor 3-2 kunnen zorgen, maar zijn schot belandde op de paal.

Het onderlinge verschil tussen Volendam en Willem II blijft elf punten; één om twaalf.