Voetballend Barcelona klopt knokkend Celtic

Barcelona won in Glasgow, maar moest ondanks een enorm overwicht wel tweemaal een achterstand wegwerken tegen Celtic. Lionel Messi was de gelukkigste man op Celtic Park: 2-3.

De Argentijn was met twee doelpunten heel belangrijk voor Barcelona. Bij beide doelpunten had hij net het beetje geluk dat de azulgranas nodig hadden om Celtic opzij te zetten. Want de Catalaanse ploeg was dan wel veruit de betere ploeg, creëerde de meeste kansen en zette de Schotten van begin af aan onder grote druk, de ploeg van assistent-coach Johan Neeskens (hij verving de geschorste Frank Rijkaard) had het erg moeilijk om de zege te pakken.

Celtic kwam zelfs twee keer op voorsprong. Beide malen kwam die voordelige score uit de lucht vallen. In de zestiende minuut kopte Jan Vennegoor of Hesselink met een prachtige snoekduik raak na een voorzet van Lee Naylor. Twee minuten later kwam Barça al langszij. Messi rondde met een fortuinlijk stiftje af na een één-tweetje met Deco.

Bij de tweede Schotse aanval was het wederom prijs. Ditmaal kwam de voorzet van Aiden McGeady en knikte Barry Robson de bal heel listig over Víctor Valdés. In de 52ste minuut kwam Barcelona verdiend langszij. Ronaldinho veroverde de bal en speelde op Thierry Henry, die met een typerende actie afrondde: in de linkerhoek mikte hij met zijn rechter de bal in de verste bovenhoek: 2-2.

In de tachtigste minuut kreeg het bij vlagen wervelend spelende Barcelona dan waarnaar het de gehele wedstrijd op zoek was: een voorsprong. Daarbij hadden de bezoekers over geluk niet te klagen. Een steekpass van invaller Samuel Eto'o smoorde, maar kwam via de kluts voor de voeten van Messi, die handig een tegenstander uitkapte en met zijn linker doelman Artur Boruc passeerde.