Voetbalkriebels: Oosterwijk keert terug op niveau

Reacties

Jari Oosterwijk maakt zijn comeback in de voetballerij. De voormalig spits van FC Twente die in 2019 stopte om te rouwen staat volgend seizoen onder contract bij HHC Hardenberg. Die club kwam in dit afgebroken seizoen uit in de Tweede Divisie.

Voetbalkriebels: Oosterwijk keert terug op niveau
© Pro Shots

Het afgelopen seizoen speelde Oosterwijk (26) voor zijn plezier bij de amateurs van VV Lettele, uit zijn geboorteplaats. Nu gaat de spits, die 27 duels in de Eredivisie speelde, het weer wat serieuzer aanpakken. 'Het begon te jeuken om terug te keren op niveau', stelt hij op de website van HHC.

In gesprek met VI vertelde Oosterwijk vorig jaar waarom hij stopte in het profvoetbal. 'Ik moest echt gaan rouwen om mijn moeder. Daar had ik nog helemaal geen kans voor gehad.'

Bij HHC zijn ze erg blij met de komst van Oosterwijk, die in totaal 132 wedstrijden in het betaalde voetbal speelde en tot 36 goals kwam. 'Een echte opsteker voor HHC. Een spits met zijn klasse en ervaring zal een echte boost geven in de slagkracht van onze selectie. Mooi dat Jari na een jaar bedenktijd z’n rentree in het prestatievoetbal bij ons gaat maken', aldus technisch manager Gert Heerkes.

HHC speelde dit seizoen zes wedstrijden, voordat de Tweede Divisie samen met de andere amateurcompetities werd stilgelegd door het kabinet. In de selectie van de club zitten diverse spelers met een verleden in het profvoetbal, zoals Jurjan Mannes, Tim Siekman en Gersom Klok.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.