Voetbaljunkies opgelet: op deze dag kun je vijf wedstrijden na elkaar zien

Reacties

Iedereen met een televisie zal wel weten dat het EK vrijdag begint, en als u het voetbal enigszins volgt is de kans groot dat u ook weet dat er deze zomer een Copa América is. De overlap is groot, op twee dagen in het bijzonder kunt u uw hart ophalen.

Voetbaljunkies opgelet: op deze dag kun je vijf wedstrijden na elkaar zien
© Pro Shots

Noteer in de agenda: zaterdag 22 juni, een voetbaldag die om 15.00 begint en doorgaat tot 5.00 's nachts, dus zo'n beetje tot de zon op komt. Eerst heb je drie EK-wedstrijden: Georgië - Tsjechië (15.00 uur), Turkije - Portugal (18.00 uur) en België - Roemenië (21.00 uur), alvorens de nachtbrakers onder u kunnen schakelen naar Viaplay, dat aan de redactie van VI bevestigde dat het alle wedstrijden op de Copa América uitzendt. Om middernacht trappen Ecuador en Venezuela af, om 3.00 's nachts is het nog Mexico - Jamaica voordat u kunt genieten van wat welverdiende nachtrust.

Het is wel een unicum, die 'vijfwedstrijdendag'. De dag erop begint op het EK immers de derde speelronde in de poulefase, hetgeen betekent dat er geen wedstrijden meer om 15.00 zijn. Er zijn nog wel een paar dagen met liefst vier wedstrijden. In het bijzonder zaterdag 6 juli strekt tot aanbeveling, met twee kwartfinales op het EK (om 18.00 uur en 21.00 uur) en twee achtste finales op de Copa (om 0.00 uur en 3.00 uur). Overigens zal Viaplay de wedstrijden in Nederland uitzenden met Engels commentaar, uitgezonderd de finale, die wordt in het Nederlands aan elkaar gepraat.

Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer Copa América
Meer over Copa América
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.