Voetbalgevecht met Nederlands tintje eindigt onbeslist in Rome

Reacties

Aan een mooi voetbalgevecht hebben AS Roma en Atalanta Bergamo beide een punt overgehouden. Onder toeziend oog van bondscoach Ronald Koeman werd er liefst zes keer gescoord.

Voetbalgevecht met Nederlands tintje eindigt onbeslist in Rome
AS Roma
AS Roma
3 - 3
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Koeman hoopte diverse Nederlanders in actie te zien en reisde af naar Rome om de wedstrijd te bekijken. Hij kwam echter bedrogen uit: Justin Kluivert, Rick Karsdorp, Marten de Roon én Hans Hateboer begonnen allen op de bank. Kevin Strootman werd niet opgenomen in de wedstrijdselectie van AS Roma omdat hij een transfer naar Olympique Marseille aan het afronden is.

Koeman zag een bliksemstart van de thuisclub, al na twee minuten maakte Javier Pastore zijn eerste doelpunt in dienst van AS Roma. Atalanta, dat met het oog op de returnwedstrijd tegen FC Kopenhagen in de play-offs van de Europa League absoluut niet in de sterkste basisopstelling begon, leek rijp voor de slacht, maar richtte zich op fantastische wijze op.

Binnen drie minuten werd de achterstand weggewerkt, Timothy Castagne en Emiliano Rigoni scoorden. Toen laatstgenoemde vijf minuten voor rust ook nog de 1-3 maakte, volgde een luid fluitconcert in Stadio Olimpico.

Om in de tweede helft anders voor de dag te komen bracht AS Roma-trainer Eusebio Di Francesco direct na rust Kluivert en Steven NZonzi. Toen tien minuten later ook De Roon en Hateboer in het veld kwamen, bleek de reis van Koeman naar Italië niet voor niets te zijn.

De komst van Hateboer en De Roon bracht Atalanta echter weinig goeds. Kort na de entree van de Nederlanders maakte Alessandro Florenzi immers de aansluitingstreffer. Met nog een half uur te gaan ging AS Roma vol op jacht naar de gelijkmaker en die viel acht minuten voor tijd. Uitgerekend Kostas Manolas, die in de fout ging bij de 1-2, maakte van dichtbij de 3-3.

In deze knotsgekke wedstrijd kon het ook in de slotfase nog alle kanten op. AS Roma kreeg kansen, net als Atalanta. Kluivert had zichzelf in de harten van de fans kunnen schieten door in de allerlaatste minuut van de wedstrijd te scoren. Hij werd weggestuurd in de diepte, maar treuzelde met zijn schot, waardoor zijn inzet gekraakt werd. Zodoende bleef het bij 3-3 in Rome.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
4
Internazionale
38
20
9
9
57-33
+24
69
5
AC Milan
38
19
11
8
55-36
+19
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.