Voetbal op tv: hier wordt de strijd om de Johan Cruijff Schaal uitgezonden

Reacties

Het Nederlandse voetbalseizoen begint zaterdag officieel met de strijd om de Super Cup. Ajax tegen PSV met als inzet de Johan Cruijff Schaal is een van de hoogtepunten in een rijkgevuld voetbalweekend, waarin ook veel buitenlands voetbal te zien is op de verschillende kanalen.

Voetbal op tv: hier wordt de strijd om de Johan Cruijff Schaal uitgezonden
Als extra service stelt VI dit seizoen op verschillende momenten in de week een TV-Gids samen met daarin de uitzendinformatie van de belangrijkste wedstrijden in de komende dagen.

Het duel tussen Ajax en PSV begint om 20.00 uur en wordt uitgezonden door ESPN. Daar wordt om 19.00 uur al afgetrapt met de voorbeschouwing. Presentator Milan van Dongen bespreekt de wedstrijd met analisten Kenneth Perez, Kees Kwakman en Marciano Vink. Hans Kraaij Jr. is in de Johan Cruijff Arena voor onder meer de interviews met de trainers.

Ook in diverse andere grote voetballanden is dit het weekend van de strijd om de Super Cup. Zo staat Manchester City tegenover Liverpool, een kraker die om 18.00 uur begint en te zien is bij Ziggo Sport. Viaplay pakt later op de avond uit met het duel tussen RB Leipzig en Bayern München. De wedstrijd om de Duitse Super Cup, waarin Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui mogelijk debuteren, begint om 20.30 uur.

Zaterdag:

Wedstrijd Aftrap Zender
Liverpool - Manchester City (Super Cup) 18.00 Ziggo Sport
Ajax - PSV (Super Cup) 20.00 ESPN
RB Leipzig - Bayern München (Super Cup) 20.30 Viaplay

Zondag is de dag van de finale van het EK vrouwen. Het Engeland van Sarina Wiegman treft op Wembley achtvoudig EK-winnaar Duitsland. De clash wordt uitgezonden op NPO 1 en is via de ARD en BBC One ook te beleven met Duits of Engels commentaar.

De vriendschappelijke wedstrijd tussen Feyenoord en Osasuna wordt natuurlijk ook uitgezonden en is te zien op ESPN. De Rotterdammers hopen een week voor de Eredivisie-start de puntjes op de i te zetten. In Frankrijk staat er zondagavond nog wel een prijs op het spel: Paris Saint-Germain opent het seizoen met een wedstrijd tegen Nantes om de Trophée des Champions, oftewel de Super Cup.

Zondag:

Wedstrijd Aftrap Zender
Feyenoord - Osasuna (Vriendschappelijk) 17.00 ESPN
Engeland - Duitsland (EK vrouwen) 18.00 NPO
Paris Saint-Germain - Nantes (Super Cup) 20.00 Ziggo Sport
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.