Vloet: 'Het voelt als trekken aan een dood paard'

Wiljan Vloet gelooft niet meer in een titel voor ADO Den Haag. Na de 2-0 nederlaag die de Hagenaars afgelopen vrijdag leden bij Helmond Sport, haalt hij een streep door die verwachting.

ADO was de competitie nota bene begonnen als dé titelfavoriet. Na 23 wedstrijden bezet de ploeg van Vloet de zevende plaats met een achterstand van veertien punten op koploper RKC Waalwijk. De nederlaag in Helmond was de achtste verliesbeurt deze competitie.

'Het voelt als trekken aan een dood paard', treurde Vloet in De Telegraaf. 'Kampioen worden kunnen we nu al uit ons hoofd zetten. We moeten eerst maar eens normaal gaan doen.'

Daarmee verwijst de trainer ook na de ongeregeldheden die in Helmond na afloop waren ontstaan. Er was een opstootje waarbij Daniel Rijaard en Marco Gentile betrokken waren. Zowel de verdediger (die het duel vanaf de tribune had bekeken) als de assistent-coach moest zich bij de politie verantwoorden na de ongeregeldheden.

Een KNVB-waarnemer, die in De Braak aanwezig was, heeft Helmond en ADO verzocht een verslag uit te brengen van de gebeurtenissen. De aanklager betaald voetbal van de KNVB bepaalt maandag of hij een onderzoek naar het incident zal instellen.

Bekijk hier al onze video's