Vloek van Marcelo: Real Madrid laat gaatje schieten met koploper Atlético

Real Madrid verloor dit La Liga-seizoen drie keer en in alledrie de wedstrijden had Marcelo een basisplaats. De Braziliaan stond ook tegen Elche weer eens in de basis en ook dat duel werd niet gewonnen door de Koninklijke.

Elche
Elche
1 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Omdat Atlético Madrid eerder op de woensdagavond met 1-0 van Getafe won, wist Real Madrid wat het moest doen op bezoek bij Elche, de nummer zeventien van La Liga: winnen en in punten weer gelijk komen met de stadgenoot. Bij winst zou Real immers na zestien wedstrijden net als Atlético op 35 punten komen. Daarbij dient wel vermeld te worden dat Atlético pas veertien wedstrijden gespeeld heeft.

In de rust waren er weinig redenen om aan te nemen dat Real Madrid niet met drie punten in de bus zou stappen na het duel met Elche. De ploeg van Zinedine Zidane had sowieso de laatste vijf La Liga-wedstrijden allemaal weten te winnen en na 45 minuten stond ook in het Estadio Manuel Martínez Valero een 0-1 voorsprong op het scorebord. Nadat Marco Asensio van grote afstand de lat bijna door tweeën had geschoten, was het Luka Modric die er als de kippen bij was om de rebound binnen te knikken: 0-1. Dat was ook de ruststand, mede omdat een penalty voor Real Madrid geen doorgang vond. De bal kwam bij nader inzien namelijk niet op een Elche-arm, maar op een Elche-knie.

Real Madrid, waar Marcelo dus voor het eerst deze maand een basisplaats had, ging zodoende in de tweede helft op jacht naar een ruimere marge. Die zoektocht liep echter volledig spaak. Al binnen zeven minuten kwam Elche op 1-1 via een benutte strafschop van Fidel, die deze mocht nemen omdat Dani Carvajal zijn opponent te stevig had vastgehouden in de ogen van de arbiter.

Zidane krabde zichzelf vervolgens nog maar eens achter de oren toen Elche ook de paal wist te treffen en dus héél dicht bij de 2-1 was. Lucas Boye, die twee weken geleden tegen Atlético Madrid nog wel trefzeker was, raakte het aluminium.

Vanaf de 78ste minuut was het Eden Hazard die zijn ploeg redding moest brengen. De Belg was weer fit en maakte dan ook weer zijn eerste minuten sinds 28 november. De zeven daaropvolgende duels moest Hazard aan zich voorbij laten gaan. Maar ook de Belg kreeg het niet voor elkaar om zijn ploeg de zege te schenken, waardoor Real Madrid een gat van twee punten laat schieten met koploper Atlético.

Het gelijkspel is extra vervelend voor Marcelo. De Braziliaan mocht zoals gezegd weer eens in de basis beginnen, maar een basisplek voor de vleugelverdediger is dit seizoen zelden goed nieuws. Marcelo stond in de basis bij alledrie de verloren partijen van Real Madrid (tegen Cádiz, tegen Valencia en tegen Deportivo Alavés) en ook tegen Elche wist Real dus niet te winnen met de Braziliaan in de basis. Een nieuwe nederlaag bleef Marcelo bespaard. Met dank aan Thibaut Courtois, die in de slotminuut nog een vrije trap uit de hoek ranselde.