Vleminckx bij drie beste NEC-schutters in één seizoen

Aanvaller Björn Vleminckx was woensdagavond in het uitduel met AZ (2-2) opnieuw belangrijk voor NEC. De Belgische spits voerde zijn productie met twee goals op naar vijftien treffers in dit Eredivisieseizoen.

Vleminckx bij drie beste NEC-schutters in één seizoen

Met dat aantal, bereikt in negentien competitieduels, mag Vleminckx zich nu al de op twee na productiefste NEC'er in één Eredivisieseizoen noemen. Alleen de voormalige NEC-spelers Hans Venneker en Cas Janssens scoorden in een ver verleden ooit nóg vaker dan de Belg (zie onderstaande lijst).

Aangezien de competitie deze jaargang nog 15 speelronden kent, heeft Vleminckx nog ruimschoots de tijd zijn productie verder op te voeren. Vijf doelpunten zijn voor hem voldoende om als eerste NEC'er in de Eredivisiehistorie de grens van twintig treffers te bereiken.

Opvallend is dat de voormalige aanvaller van KV Mechelen dit seizoen op vreemd terrein vaker tot scoren komt dan in De Goffert. Vleminckx maakte liefst tien van zijn vijftien treffers in uitduels, meer dan welke andere speler ook in de Eredivisie. (Ramon Min) <br /><br /> Foto: VI Images. Bron graphic: NEC

Bekijk hier al onze video's