Vlag gaat uit bij ADO Den Haag na miljoenendeal Van Ewijk

Reacties

ADO Den Haag kan de champagne ontkurken door de transfer van Milan van Ewijk naar Coventry City. De club wist destijds een doorverkooppercentage van twintig procent te bedingen en kan nu zo'n 900.000 euro bijschrijven.

Vlag gaat uit bij ADO Den Haag na miljoenendeal Van Ewijk
© Pro Shots

Heerenveen verkocht Van Ewijk voor ruim vier miljoen exclusief bonussen en een doorverkooppercentage aan Coventry. Dat is ook goed nieuws voor ADO, waar de nood destijds hoog was. Omdat eigenaar United Vansen de financiële afspraken niet nagekomen was, had de club geldproblemen en dreigden zelfs de salarissen niet meer te kunnen worden betaald.

Voormalig algemeen directeur Mohammed Hamdi van ADO verkocht Van Ewijk voor ongeveer 650.000 euro en onderhandelde een doorverkooppercentage van twintig procent uit. Daardoor werd ADO van de ondergang gered en kon een WHOA procedure worden opgestart. De WHOA procedure is een wet die ontworpen is om een doorstart te kunnen maken zonder faillissement.

Van Ewijk werd door ADO in 2019 gekocht van Excelsior Maassluis. De amateurclub krijgt een solidariteitsvergoeding van ongeveer een halve ton.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. van Ewijk
Meer over M. van Ewijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.