Vitesse wint ook in Utrecht en gaat opnieuw Europa in

Reacties

Vitesse heeft zich in de return van de play-off-finale ten koste van FC Utrecht geplaatst voor de tweede voorronde van de Europa League. Na de zege in Arnhem (3-2) won Vitesse ook in de Domstad: 1-2.

Vitesse wint ook in Utrecht en gaat opnieuw Europa in

Vitesse moest het in Utrecht stellen zonder de geschorste smaakmaker Mason Mount. Bij de thuisploeg maakte Ajax-aanwinst Zakaria Labyad zijn rentree in de basisopstelling. In het heenduel toonde de Marokkaans international als invaller zijn waarde met een treffer.

De return van de finale van de play-offs om Europees voetbal begon spectaculair in Stadion Galgenwaard. Al vroeg ontsnapte Tim Matavz aan zijn bewaking, maar doelman David Jensen was op tijd zijn doel uit om een vroege treffer van Vitesse te voorkomen. Direct aan de andere kant was Gyrano Kerk gevaarlijk met een afstandsschot, maar Jeroen Houwen tikte de bal over zijn doel.

Hierna volgde een slordige fase zonder al te grote kansen. Vitesse greep vervolgens de voorsprong in de Domstad. Ramon Leeuwin gleed de bal in zijn eigen doel na een lage voorzet vanaf rechts van Roy Beerens: 0-1. Utrecht had na het Arnhemse doelpunt twee treffers nodig om het ticket voor de voorrondes van de Europa League te veroveren.

Bij FC Utrecht riepen ze even later om een strafschop na een vermeende handsbal van Matavz, maar met hulp van de videoscheidsrechter werd er geen penalty gegeven. Aan de andere kant toonde de formatie uit Gelderland zich uiterst efficiënt. Uit een corner van Alexander Büttner kopte Matt Miazga binnen: 0-2. Jensen zat er nog aan, maar zag de bal via de binnenkant van de paal in het net belanden.

Feest bij Vitesse na de tweede Arnhemse treffer.
Feest bij Vitesse na de tweede Arnhemse treffer.

Direct na de pauze bracht Mark van der Maarel het geloof weer terug bij de thuisploeg. De verdediger schoot van afstand fraai binnen: 1-2. Met deze stand had Utrecht nog twee doelpunten nodig om verlenging af te dwingen. Echt spannend werd het na de vliegensvlugge treffer niet meer in De Galgenwaard. Kort voor het einde had Cyriel Dessers nog een goede kans op de gelijkmaker, maar de Belg schoot de bal recht op doelman Houwen. De formatie van Edward Sturing sloot het seizoen dus af met een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League.

Vitesse hoopt zich nu via de voorrondes te kwalificeren voor het Europa League-toernooi. Dit seizoen eindigde het Europa League-avontuur al in de groepsfase. OGC Nice, Lazio en Zulte Waregem waren de tegenstanders.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.