Vitesse wacht in Eredivisie al 303 minuten op een treffer

Reacties

● Vitesse kwam in zijn eerste 23 Eredivisiewedstrijden van dit seizoen telkens tot scoren. In de laatste drie duels wist de ploeg van trainer Peter Bosz echter geen enkel doelpunt te maken.

Vitesse wacht in Eredivisie al 303 minuten op een treffer

● Dat gebeurde achtereenvolgens tegen AZ (0-2), ADO Den Haag (0-0) en FC Twente (2-0). Sinds de laatste Vitesse-goal (van Guram Kashia uit bij Feyenoord, 1-1) wachten de Arnhemmers al 303 minuten op een doelpunt.

● De Arnhemmers bleven in hun laatste vijf wedstrijden zonder zege (G3, V2). De laatste overwinning behaalde Vitesse op 18 januari uit bij PEC Zwolle (1-2).

● Topscorer Lucas Piazon (11) van Vitesse heeft al zes wedstrijden op rij niet meer gescoord. De laatste treffer van de Braziliaan dateert van 21 december 2013: tegen Heracles Almelo, 2-2.

● RKC Waalwijk won in de Eredivisie pas één keer in Arnhem van Vitesse (W1, G9, V11). Op 15 maart 1992 maakte Raymond Beerens de enige treffer in het duel tussen beide clubs.

● De ploeg van trainer Erwin Koeman verloor slechts één van zijn laatste vier uitwedstrijden in de Eredivisie (W1, G2, V1). Heracles Almelo was met 2-1 te sterk voor de Brabanders.

● RKC-aanvaller Romeo Castelen kwam in zijn laatste drie Eredivisiewedstrijden telkens tot scoren. De teller staat dit seizoen op vier doelpunten. Dat is een verdubbeling van zijn score over de afgelopen zeven seizoenen op het hoogste niveau.

Samenstelling: Felix Aerts

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.