Vitesse wacht Conference League-clash met nummer drie van Ierland

Reacties

Vitesse weet tegen welke het ploeg het in de derde voorronde van de Conference League moet gaan spelen. Het wordt Dundalk FC, de nummer drie van Ierland.

Vitesse wacht Conference League-clash met nummer drie van Ierland
© Pro Shots
Levadia Tallinn
Levadia Tallinn
1 - 2
Dundalk
Dundalk

Vitesse plaatste zich voor Europees voetbal door in de Eredivisie als vierde te eindigen. Enige tijd geleden werd bij de loting in Nyon al bekend dat het in de nieuwe Conference League zou gaan spelen tegen de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen Levadia Tallinn (uit Estland) en Dundalk (uit Ierland).

Het zijn dus de Ieren geworden. De heenwedstrijd van vorige week eindigde in 2-2, door vier goals in het eerste halfuur. Dundalk knokte zich toen in eigen huis tweemaal terug van een achterstand, hetgeen ook donderdag in Estland het geval was. De thuisploeg nam vroeg een 1-0 voorsprong, maar door goals van David McMillan en William Patching (diep in blessuretijd) kwalificeerde Dundalk zich.

De heenwedstrijd tussen Vitesse en de Ierse tegenstander is op donderdag 5 augustus (volgende week) in Arnhem, een week later reist Vitesse af naar Dublin. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de play-offs, de laatste voorronde voor het hoofdtoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.