Vitesse scoorde in 2000 voor het laatst zo vaak bij seizoenstart

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Vitesse probeert zaterdag zijn plek in de (sub)top te bestendigen met een goed resultaat bij Excelsior.

Vitesse scoorde in 2000 voor het laatst zo vaak bij seizoenstart
 
Speelronde4
Aftrap20.45 uur
ScheidsrechterBas Nijhuis

• Excelsior-Vitesse stond tien keer eerder op de rol op het hoogste niveau. De Kralingers kwamen tot twee overwinningen en gingen vijf keer onderuit. Driemaal bleef een winnaar uit.

• Met een zege, een nederlaag en een gelijkspel heeft Excelsior dit seizoen al van alle resultaten mogen proeven. Vitesse verloor tijdens de vorige speelronde zijn foutloze status door een verliesbeurt tegen AZ.

• Jordy de Wijs viert waarschijnlijk zijn rentree bij Excelsior. Afgelopen seizoen incasseerden de Kralingers met de PSV-huurling binnen de lijnen gemiddeld anderhalf tegentreffer per wedstrijd. Zonder De Wijs was dit twee doelpunten per wedstrijd.

• Excelsior kreeg tot nu toe slechts elf schoten op doel te verwerken. Alleen bij Feyenoord, SC Heerenveen en FC Utrecht lag dit getal lager in de eerste drie speelrondes.

• Vitesse beleeft de meest productieve seizoenstart sinds 2000/01. Destijds troffen de Arnhemmers elf keer doel in de eerste drie speelrondes, nu staat de teller op acht goals.

• Tijdens de eerste drie duels leed Alexander Büttner 84 keer balverlies, waarmee hij samen met Ajacied Hakim Ziyech dit klassement aanvoert.

• Tim Matavz maakte drie treffers in zijn eerste drie Eredivisie-duels voor Vitesse. Alleen Pierre van Hooijdonk (vijf stuks in 1999) en Gert Claessens (vier goals in 2001) maakten meer treffers in hun eerste drie Eredivisie-wedstrijden voor de Arnhemmers.

De laatste vijf edities van Excelsior-Vitesse:

SeizoenUitslag
2010/110-2
2011/120-2
2014/151-3
2015/160-3
2016/171-0
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.