Vitesse ontloopt topclubs tijdens debuut in Conference League

Reacties

Vitesse speelt in de derde voorronde van de nieuwe Conference League tegen Dundalk (Ierland) of FC Levadia Tallinn (Estland), zo heeft de loting van maandagmiddag uitgewezen.

Vitesse ontloopt topclubs tijdens debuut in Conference League
© Pro Shots

Vitesse werd vorig seizoen vierde in de Eredivisie en plaatste zich daarmee voor de derde voorronde van de Conference League, het derde Europese clubtoernooi dat dit seizoen voor het eerst wordt gehouden. De Arnhemmers waren ongeplaatst voor de loting, en dus wisten trainer Thomas Letsch en zijn mannen op voorhand al dat er weleens een sterke tegenstander uit de koker kon komen.

Dat gebeurde niet: Vitesse ontliep Anderlecht en Rosenborg en moet het opnemen tegen Dundalk of FC Levadia Tallinn. Dundalk is geen onbekende van Nederlandse teams: Ajax, AZ, FC Utrecht en PSV namen het in Europa al eens op tegen de Ieren. AZ deed dat voor het laatst, in de groepsfase van de Europa League (seizoen 2016/17) bleek Dundalk een taaie tegenstander. In eigen huis werd het 1-1, in Ierland maakte Wout Weghorst de enige treffer. Levadia Tallinn is de huidige koploper van Estland, de club was in 2006 verantwoordelijk voor de uitschakeling van FC Twente in het voorportaal van de strijd om de UEFA Cup.

De wedstrijden in het huidige seizoen worden gespeeld op 5 en 12 augustus. Na de derde voorronde wachten de play-offs, daarna volgt het hoofdtoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.