Vitesse moet tegen VVV-Venlo waken voor terugval in tweede helft

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. De laatste wedstrijd van zaterdag wordt betwist door VVV-Venlo en Vitesse.

Vitesse moet tegen VVV-Venlo waken voor terugval in tweede helft

VVV-VENLO - VITESSE


Aftrap:20.45 uur
Scheidsrechter:Siemen Mulder
Laatste 5 duels VVV-Venlo:8 punten
Laatste 5 duels Vitesse:9 punten

ACTUEEL

• VVV-Venlo voerde bij aanvang van deze speelronde het rechterrijtje aan. Als alles de komende weken meezit, kunnen de Limburgers nog meedoen aan de race om een plek in de play-offs voor Europees voetbal. Opponent Vitesse komt dit seizoen wisselvallig voor de dag, maar doet nog goed mee voor een plaats in de subtop.

Tot nu toe boekte VVV-Venlo meer uitzeges dan thuisoverwinningen: vier om drie. Wel troffen de Limburgers voor eigen publiek vaker doel dan buitenshuis: veertien om twaalf keer.

• Bij liefst zes van de laatste zeven Eredivisie-goals van VVV-Venlo was Lennart Thy rechtstreeks betrokken. De aanvalsleider verzorgde tweemaal een assist en toonde zich zelf vier keer trefzeker.

Vorige week veroverde VVV-Venlo een punt tegen FC Groningen.

• In het lopende Eredivisie-seizoen kreeg Vitesse 68 procent van zijn tegendoelpunten in de tweede helft. Bij geen enkele andere club ligt dit percentage zó hoog.

VVV-Venlo veroverde dit seizoen al in zeventien Eredivisie-duels tenminste één punt. De laatste keer dat de Limburgers meer wedstrijden niet verloren, was in de jaargang 2009/10 (acht zeges en elf remises).

HISTORIE

• VVV-Venlo en Vitesse houden elkaar precies in evenwicht met vier thuiszeges, één gelijkspel en vier overwinningen voor de bezoekers. Het doelsaldo is licht in Arnhems voordeel: 12-13.

• Vitesse draaide zeer moeizaam in het seizoen 2010/11, maar boekte wel een 1-5 zege bij VVV-Venlo. Marcus Pedersen, verder weinig succesvol in Arnhemse dienst, was die dag twee keer trefzeker.

De laatste vijf Eredivisie-edities tussen VVV-Venlo en Vitesse:


SeizoenUitslag
2007/082-0
2009/102-0
2010/111-5
2011/121-3
2012/133-1

Bekijk hier al onze video's