Vitesse moet alweer afscheid nemen van zwaar geblesseerde Fofana

Reacties

Het seizoen van de door Vitesse gehuurde Fodé Fofana is alweer voorbij. De spits, die werd gehuurd van PSV, heeft een zware knieblessure opgelopen in de uitwedstrijd tegen FC Twente.

Vitesse moet alweer afscheid nemen van zwaar geblesseerde Fofana
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
1 - 0
Vitesse
Vitesse

Fofana maakte indruk in de jeugdopleiding van PSV, blonk uit in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong PSV en kreeg als huurling van Vitesse de kans om zich een volledig seizoen te laten zien op het hoogste niveau. Zijn avontuur in Arnhem is door de blessure bij drie duels in de Eredivisie gebleven.

Vitesse heeft inmiddels afscheid genomen van Fofana, maar de aanvaller is strijdbaar. 'Ik vind het ontzettend jammer dat mijn periode bij Vitesse tot een einde lijkt te komen. Zeker ook omdat ik zo goed ben ontvangen door de club en de jongens. Hoewel de verwachtingen zijn dat het seizoen klaar is voor mij, ga ik vol goede moed mijn revalidatie in en zal ik mijzelf nog niet afschrijven.'

Technisch directeur Benjamin Schmedes baalt flink. 'Het is bijzonder verdrietig voor Fodé dat zijn avontuur bij Vitesse al zo snel en op deze manier eindigt. Wij hopen dat Fodé weer snel terugkomt op niveau en zijn grote talent weer kan tonen op het veld. Namens Vitesse wensen wij Fodé enorm veel kracht toe de komende periode.'

Fofana was de laatste zomeraanwinst van Vitesse, dat een optie tot koop had weten te bedingen. Bij PSV staat de spits nog twee jaar onder contract.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.