Vitesse met Bero en Houwen in 'finale': 'Kunnen historie schrijven'

Reacties

Vitesse maakt zich op voor de ontknoping in de Conference League-poule. Winst tegen NS Mura is geboden, daarna zal gekeken moeten worden naar Tottenham Hotspur, dat tegelijkertijd Stade Rennais ontvangt.

Vitesse met Bero en Houwen in 'finale': 'Kunnen historie schrijven'
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
3 - 1
Mura
Mura

Vitesse-trainer Thomas Letsch heeft de inzetbaarheid van Matús Bero in de allesbeslissende Conference League-wedstrijd tegen NS Mura bevestigd. De Slowaakse middenvelder viel in het competitieduel met AZ met een hoofdblessure uit en moest de wedstrijd tegen SC Cambuur aan zich voorbij laten gaan. 'Bero herinnerde zich weinig meer van het voorval tegen AZ. Dat baarde ons zorgen, er zijn verschillende tests gedaan en daaruit is niets gebleken. Deze week heeft hij de training hervat, hij kan spelen.' Bero, die onlangs zijn contract verlengde, is een belangrijke speler voor Vitesse.

Letsch kan geen beroep doen op Oussama Darfalou. De aanvaller was afgelopen weekend na wat fysiek malheur juist teruggekeerd, maar op de afsluitende training liep hij een nieuwe blessure op. Doelman Markus Schubert is nog een vraagteken. Mocht de Duitser, die tegen Cambuur wegens ziekte ontbrak, voldoende fit zijn, dan zal hij plaats nemen op de bank.

Letsch bevestigde dat hij vasthoudt aan Jeroen Houwen als eerste doelman. Houwen verdedigde in de vorige Conference League-wedstrijd tegen Stade Rennais (3-3) ook het doel omdat Schubert toen geschorst was. Afgelopen zaterdag verkoos Letsch Houwen in de basis ten koste van Schubert. De in de zomer gekomen doelman maakte al een aantal fouten en is nu zijn basisplek kwijt.

Spanning
Bij Vitesse loopt de spanning op. 'We voelen aan alles dat er iets speciaals kan gebeuren. Dat gevoel groeit steeds meer, naarmate het duel dichterbij komt', gaf Letsch toe. 'Het zou geweldig zijn om weer iets speciaals neer te zetten. We weten waar het om gaat.' Verdediger Riechedly Bazoer weet dat Vitesse geschiedenis kan schrijven. 'We weten dat we voor het eerst kunnen overwinteren. Het kan bijzonder worden en dat beseffen we met het hele team. We realiseren ons wat er op het spel staat.'

De 1-6 bij Cambuur heeft Vitesse uiteraard het nodige vertrouwen gegeven. 'Dat geeft ons een boost en vertrouwen', erkent Bazoer. 'Zeker de zes goals en het goede voetbal van afgelopen zaterdag. We hebben een overwinning nodig, maar waarschijnlijk ook een aantal goals. We moeten vanaf minuut één volle bak gaan, honderd procent geven en veel kansen creëren. Dan ben ik ervan overtuigd dat we de wedstrijd gaan winnen. We hebben al vaak genoeg laten zien dat we een hoog niveau kunnen halen. Het is tot dusver een mooi Europees seizoen.'

Natuurlijk zal Letsch op de hoogte gehouden worden van de situatie bij Tottenham - Stade Rennais. 'Maar we focussen ons wel volledig op onze wedstrijd, niet op die van Tottenham Hotspur. Daar hebben we toch geen invloed op. Des te meer goals wij maken, des te groter onze kansen worden, maar de winst is primair het belangrijkst.'

Ondertussen wordt Tottenham Hotspur geplaagd door een corona-uitbraak, waardoor acht spelers niet inzetbaar zijn. De Londense ploeg overweegt uitstel aan te vragen voor de Premier League-wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion van komend weekend, maar de UEFA heeft al bevestigd dat de Conference League-wedstrijd gewoon doorgang zal vinden.

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Rennes
6
4
2
0
13-7
+6
14
2
Vitesse
6
3
1
2
12-9
+3
10
3
Tottenham Hotspur
6
2
1
3
11-11
0
7
4
Mura
6
1
0
5
5-14
-9
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.