Vitesse meest gelukkig in gelijkwaardig duel met VVV

Zonder dat het veel beter speelde dan VVV-Venlo, won Vitesse in eigen huis met 2-0 van de Limburgers. De ploeg ging beter om met de weinige kansen die het kreeg. De Limburgers waren ondanks goed veldspel niet in staat Piet Velthuizen te verontrusten.

Bij VVV-Venlo keerde Sandro Calabro terug na een duel te hebben gemist vanwege een breuk in zijn neus. De spits speelde met een masker. Vitesse-coach Theo Bos sprak wederom zijn vertrouwen uit in Onur Kaya en Wiljan Pluijm. Frank van der Struijk keerde terug van een schorsing.

De thuisploeg kwam in het eerste bedrijf goed weg toen scheidsrechter Michel Winter een handsbal van Calvin Jong-A-Pin over het hoofd zag en de inzet van VVV-speler Achmed Ahahaoui te zwak was. Kevin van Diermen kon redding brengen.

Vitesse had een optisch overwicht, maar zette dit aanvankelijk niet om in kansen. Vlak voor rust trof de ploeg wel doel. Kaya bediende Dalibor Stevanovic, die met zijn tweede poging het net vond. Niet lang daarna kreeg Claudemir een uitgelezen kans op 2-0, maar de Braziliaan werkte de bal net naast het doel.

Na de onderbreking veranderde het wedstrijdbeeld. De Limburgers kwamen beter in hun spel en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Naarmate de krachten wegvloeiden uit de benen van de VVV-spelers, ontstond er meer ruimte, al profiteerde Vitesse daar pas laat van. Stevanovic miste eerst nog, maar in de blessuretijd eindigde een soepele aanval bij Claudemir die doeltreffend uithaalde.