Vitesse loopt zich week voor bekerfinale stuk op ADO

ADO Den Haag heeft vrijdag in zijn strijd tegen degradatie een punt gepakt bij Vitesse. De ploeg van Thomas Letsch stelde een week voor de bekerfinale tegen Ajax behoorlijk teleur.

Vitesse
Vitesse
0 - 0
ADO Den Haag

ADO verloor zijn laatste vier wedstrijden en staat onderaan in de Eredivisie, waardoor het team van Ruud Brood voor Vitesse een fijne tegenstander leek te zijn om nog even aan het zelfvertrouwen te werken voor de wedstrijd van volgende week zondag. Het liep echter anders. Vitesse kwam er nauwelijks doorheen en liep met een doelpuntloos gelijkspel schade op in de strijd om de tweede plek.

De wedstrijd was niet van een hoog niveau. In de eerste helft werd er door beide ploegen geen enkele serieuze kans gecreëerd. Oussama Tannane raakte weliswaar een keer de lat, maar dat was met een mislukte voorzet in plaats van een geniale ingeving. Later in het eerste bedrijf pakte de gefrustreerde Tannane zijn negende gele kaart van dit seizoen. In de Eredivisie is er geen speler die vaker op de bon werd geslingerd.

Na rust hoopte Vitesse de druk te kunnen opvoeren, maar de defensie van ADO (met daarin de van een blessure teruggekeerde Gianni Zuiverloon) gaf lange tijd geen krimp. Pas twintig minuten in de tweede helft was er een echte serieuze kans voor de thuisploeg. Alois Oroz, die de zieke Danilho Doekhi verving, kopte uit een vrije trap van Tannane naast. Even later ging een fraaie afstandspoging van diezelfde Tannane maar net langs de voor hem verkeerde kant van de paal.

Aan de overkant kreeg ADO een goede mogelijkheid om er met de zege vandoor te gaan. Het schot van Marko Vejinovic was een prooi voor Remko Pasveer. Tannane schoot vervolgens weer net naast en dus bleef het in Arnhem bij 0-0. Voor ADO is dat een welkom puntje, voor Vitesse is het een vervelende misstap. AZ en PSV krijgen later dit weekend de kans om uit te lopen.