Vitesse laat van zich horen en spreekt zich uit voor vrede

Reacties

Onder de kop 'Vitesse spreekt zich uit voor vrede' heeft Vitesse een bericht naar buiten gebracht over de situatie in Oekraïne.

Vitesse laat van zich horen en spreekt zich uit voor vrede
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
0 - 1
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

De tekst luidt als volgt: 'Iedereen bij Vitesse is diep geschokt over de huiveringwekkende situatie in Oekraïne. Vitesse spreekt zich uit voor vrede en vindt het hartverscheurend om het nieuws uit Oekraïne te horen, lezen en zien. Vitesse spreekt zich niet alleen uit voor vrede, maar zal dit vrijdagavond bij de wedstrijd Vitesse-Sparta Rotterdam ook kracht bijzetten. De wedstrijd zal, met diverse acties, in het teken staan van ‘De V van Vrede’. Deze ‘V’ wordt onder meer zichtbaar gemaakt door de spelers en staf bij de line-up. Onze gedachten zijn bij iedereen in Oekraïne. Elke Vitessenaar hoopt naarstig dat er zo snel mogelijk een vreedzame oplossing gevonden wordt.'

Onder een vergrootglas
Vitesse ligt onder een vergrootglas vanwege eigenaar Valery Oyf, een in Oekraïne geboren Rus. De complexe situatie vraagt om duidelijkheid over de banden van Oyf en de geldstromen van de eigenaar, maar Vitesse en Oyf communiceren nog niets. Wel bevestigt Vitesse dat Oyf zich schaart achter het nu gemaakte statement. De term ‘elke Vitessenaar’ slaat ook op Oyf.

Vrijdag bij de wedstrijd Vitesse-Sparta zullen de spelers en stafleden van beide clubs bij de line-up een ‘V’ met elkaar vormen. Voor de line-up zal een spandoek met ‘De V van Vrede’ worden getoond. Tijdens de line-up zullen spelers, staf en supporters een halve minuut lang het ‘V’-gebaar maken. In het stadion zal tijdens de wedstrijd worden gecollecteerd voor Giro555. De spelers zullen speciale opkomstjasjes dragen, met daarop ‘De V van Vrede’. Deze jasjes zullen naderhand geveild worden. De opbrengst gaat eveneens naar Giro555.

Aanvoerdersband Doekhi
Danilho Doekhi, de aanvoerder van Vitesse, zal een speciale aanvoerdersband dragen, in het kader van een centraal Eredivisie-initiatief. Tevens zal op de LED-boarding, met dank aan onze partners en sponsoren, veel ruimte gecreëerd worden voor extra zichtbaarheid voor ‘De V van Vrede’ en overige acties die in het teken staan van de situatie in Oekraïne.

De impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland is ook in de voetbalwereld groot. In onderstaand liveblog bundelen we onze updates over de situatie in Oekraïne en het daaraan gerelateerde voetbalnieuws.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.