Vitesse-icoon Bosko Bursac (74) overleden

Reacties

Bosko Bursac is in de nacht van dinsdag op woensdag overleden aan de gevolgen van een longontsteking. De oud-aanvaller van Vitesse is 74 jaar geworden.

Vitesse-icoon Bosko Bursac (74) overleden
© Pro Shots

Bursac diende de Arnhemmers tussen 1974 en 1980. Het hoogtepunt in die periode was het kampioenschap in de Eerste Divisie in het seizoen 1976/77. De in Bosnië geboren Servische spits kwam eerder uit voor onder meer HNK Rijeka (waar hij nog altijd de topscorerslijst aller tijden aanvoert) en NK Zagreb.

Na zijn actieve loopbaan maakte Bursac als scout furore. Zo kwamen op zijn voorspraak onder anderen Marko Perovic, Dejan Curovic en Nikos Machlas naar Arnhem. Deze spelers hadden een groot aandeel in de derde plaats die Vitesse in 1998 bemachtigde, nog altijd de beste Eredivisieklassering in de clubgeschiedenis.

Medio 2015 ging Bursac met pensioen, waarna hij rond de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade in die nazomer een groots afscheid kreeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.