Vitesse huurt Engels jeugdinternational Dabo van Chelsea

Reacties

Fankaty Dabo is de nieuwe rechtsback van Vitesse. De Engels jeugdinternational wordt gehuurd van Chelsea zodra de laatste formaliteiten zijn afgerond en is zondag al van de partij tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen.

Vitesse huurt Engels jeugdinternational Dabo van Chelsea

Chelsea liet Dabo afgelopen seizoen ervaring opdoen bij Swindon Town in de League One, waar de 21-jarige verdediger in een half jaar tot vijftien competitieduels kwam. Nu stallen The Blues de Londenaar met roots in Sierre Leone bij Vitesse, waarmee ze een samenwerkingsverband hebben. Zo huurde de bekerwinnaar afgelopen seizoen Lewis Baker, Matt Miazga, Nathan en Mukhtar Ali nog van de kampioen van Engeland.

Voor Dabo is Vitesse geen onbeschreven blad. 'Ik heb met onder meer Lewis Baker en Izzy Brown gesproken over Vitesse. Ik kijk er naar uit de selectie en staf te leren kennen en zo snel mogelijk geïntegreerd te raken in de groep. Ik ben er klaar voor en ben hoopvol voor een mooi nieuw seizoen', zegt de derde aanwinst voor het nieuwe seizoen op de website van Vitesse, dat zich al versterkte met Thomas Bruns en Thulani Serero.

Technisch directeur Mo Allach is blij dat hij met Dabo een rechtsback toevoegt aan de selectie. 'Met het vertrek van zowel Kevin Diks als Kelvin Leerdam was het duidelijk dat er iets moest gebeuren op die positie. We hebben Fankaty meerdere malen aan het werk gezien. Door zijn manier van spelen wekte hij onze interesse. Het is prettig dat Fankaty al vanaf het begin van de voorbereidingsperiode aan kan sluiten bij het eerste elftal.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.