Vitesse doet zaken met AZ en heeft nieuwe spits binnen

Reacties

Zoals VI al aankondigde, heeft Vitesse na het laten gaan van Saïd Hamulic met Mexx Meerdink een nieuwe spits gepresenteerd. Hij wordt voor een half jaar gehuurd van AZ.

Vitesse doet zaken met AZ en heeft nieuwe spits binnen
© Pro Shots

Het vertrek van Hamulic werd woensdag aangekondigd, de Nederlandse spits met Bosnische roots werd door werkgever Toulouse doorverhuurd aan Lokomotiv Moskou. Het gat dat Hamulic achterlaat, wordt dus door een andere huurling opgevuld.

Meerdink speelde tot dusver elf wedstrijden in de hoofdmacht van AZ, waarvan acht in de Eredivisie. Voor Jong AZ kwam hij 54 maal in actie in de Keuken Kampioen Divisie, daarin scoorde hij veertien keer.

Nog indrukwekkender waren zijn prestaties in de Youth League vorig seizoen. In zes wedstrijden maakte Meerdink liefst negen doelpunten, waarmee hij topscorer van de mini-Champions League werd. De Winterswijker, zoon van enkelvoudig international Martijn Meerdink, scoorde tweemaal in de finale tegen Hajduk Split.

Meerdink is voor Vitesse de tweede winteraanwinst, eerder werd Adrian Mazilu gehuurd van Brighton & Hove Albion. Daan Huisman keerde juist terug van een verhuurperiode. Meerdink heeft bij AZ nog een contract tot de zomer van 2027. 'Vanaf moment een voelde het goed bij Vitesse', stelt hij op de site van zijn nieuwe werkgever. 'Ik ben ontzettend blij met de kans en hoop de komende maanden belangrijk te kunnen zijn voor het team. Met het gevoel zit het goed. De club, het team, de staf, supporters: iedereen wil knokken voor het geel-zwart. Daar ben ik graag onderdeel van .'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.