Vinícius Júnior, wonderkind met hoofdrol in transferzomer Real Madrid

Reacties

De algemene verwachting in Spanje is dat Real Madrid komende zomer ouderwets met miljoenen gaat strooien. Voor elke linie moet er tenminste één wereldster binnengehaald worden. Voor wat betreft de voorhoede wordt het vizier volledig gericht op Eden Hazard, maar heeft De Koninklijke de Belg wel nodig?

Vinícius Júnior, wonderkind met hoofdrol in transferzomer Real Madrid

Duidelijk is dat Vinícius Júnior enkele bijzonder belangrijke weken tegemoet gaat. Real Madrid is al min of meer uitgespeeld na een volledig mislukt seizoen. Geen Champions League, geen landstitel en zelfs geen Copa del Rey. Waarom is de situatie anders voor Vinícius? Hij moet laten zien dat Real Madrid de honderd miljoen euro die het gereserveerd heeft voor Hazard beter aan een ander kan spenderen.

Hazard is een totaal ander type dan Vinícius. De sterspeler van Chelsea speelt weliswaar het liefst vanaf de linkerkant, maar is als vleugelspits veel meer een soort spelmaker van de aanval. Hij vraagt de bal in de voeten, zorgt met mooie acties naar binnen toe voor ruimte bij zijn medespelers en geeft dan de beslissende pass of gaat zelf voor het schot met zijn briljante rechterbeen. Vinícius is veel meer een speler die diepte en snelheid brengt. Een lijnartiest, maar net als Hazard met een voorkeur voor de linkerkant.

Pas achttien jaar is Vinícius, maar eigenlijk iedere voetbalanalist is overtuigd van de kwaliteiten van de Braziliaanse jeugdinternational. Dat Real Madrid een jaar geleden liefst 45 miljoen euro betaalde voor het supertalent, is allang geen onderwerp van discussie meer. Vinícius 'heeft het'. De tiener kan een wereldster worden. Een Real Madrid-smaakmaker. Maar dan heeft hij natuurlijk wel speeltijd nodig, speeltijd die als sneeuw voor de zon zal verdwijnen als Hazard wordt binnengehaald.

Kiezen Florentino Pérez en Zinedine Zidane voor de peperdure ster Eden Hazard of voor supertalent Vinícius Júnior?
Kiezen Florentino Pérez en Zinedine Zidane voor de peperdure ster Eden Hazard of voor supertalent Vinícius Júnior?

Nog geen minuut speelde Vinícius vanwege een blessure onder leiding van Zinedine Zidane. Nu is het tijd om te vlammen. Hij is in ieder geval onder de indruk van zijn nieuwe coach. 'Als iemand als hij praat, dan luister je. Zo simpel is het. Soms ben ik wat nerveus als ik met hem praat, maar hij doet er echt alles aan om ons perfect voor te bereiden. Ik weet dat hij iedereen minuten zal geven. De focus ligt al op volgend seizoen, maar ik weet dat ik dit seizoen nog kansen ga krijgen.'

Nog vijf wedstrijden heeft Vinícius om Florentino Pérez en Zidane ervan te overtuigen dat ze Hazard helemaal niet nodig hebben. Dat hij de ster is voor de linkerkant. Dat Real Madrid beter iemand kan zoeken voor de rechterflank, waar met Gareth Bale, Lucas Vázquez en Marco Asensio overigens ook al heel wat opties aanwezig zijn. De laatste weken van het seizoen zullen voor Vinícius, die volledig hersteld is van de blessure die hij opliep in de return tegen Ajax in de Champions League, voelen als een examenperiode. Met zijn achttien jaar voelt Vinícius ongetwijfeld de druk, want er is maar één opdracht: cum laude slagen.

Rayo Vallecano
Rayo Vallecano
1 - 0
Real Madrid
Real Madrid
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.