Villarreal verrast met keuze voor nieuwe coach

Reacties

Pacheta krijgt een nieuwe kans om zich als trainer te tonen in La Liga. De 55-jarige Spanjaard is bij Villarreal aangesteld als opvolger van Quique Setién, die vroeg in het seizoen ontslagen werd.

Villarreal verrast met keuze voor nieuwe coach
© Pro Shots

Real Valladolid was de laatste club waar Pacheta actief was. Daar werd de oud-speler van onder meer Espanyol in april van dit jaar ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten. Een 6-0 nederlaag bij Real Madrid was toen de druppel voor de club van president Ronaldo. Valladolid had wel een kleine opleving na het ontslag van de coach, maar kon degradatie uit La Liga niet ontlopen. Nu keert de voormalige trainer van onder meer Real Oviedo, het Thaise Ratchaburi FC en Elche dus terug op het hoogste niveau.

De Yellow Submarine kwam in de eerste vier competitiewedstrijden niet verder dan drie punten. Daarmee staat het momenteel op de vijftiende plek in La Liga. Pacheta debuteert zondag 17 september thuis tegen nummer negentien Almería als hoofdtrainer van Villarreal. Daarna volgt de eerste Europa League-wedstrijd van het seizoen tegen Panathinaikos.

Ook Real Madrid-legende Raúl González Blanco werd genoemd als kandidaat voor de trainerspositie, maar de oud-aanvaller moet nog wat langer wachten op zijn eerste kans als coach op het hoogste niveau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.