Villarreal kruipt richting Champions League-plekken na zege op Valencia

Villarreal heeft zondag goede zaken gedaan in de strijd om een plek in de topvier in Spanje. De ploeg won vrij eenvoudig van Valencia, dat het karwei om Europees voetbal te behalen juist veel moeilijker maakte voor zichzelf.

Villarreal
Villarreal
2 - 0
Valencia
Valencia

De belangen waren groot bij de wedstrijd. Villarreal hoopt nog op een plek in de topvier en daarmee een Champions League-ticket, terwijl Valencia alle zeilen moet bijzetten om komend seizoen in de Europa League actief te zijn. De ploeg van keeper Jasper Cillessen maakte na de coronastop echter geen beste indruk met slechts één zege uit vier wedstrijden. Tegen Villarreal werd het niet beter.

Al na een kwartier was het raak voor de thuisploeg. De defensie van Valencia stond erbij en keek ernaar toen Gerard Moreno de bal voor gaf. Met twee verdedigers in de buurt volleerde Paco Alcácer van dichtbij raak in de verre hoek, waardoor Cillessen kansloos was. Via een kopbal van Moreno werd het kort daarna al bijna 2-0, maar de paal stond in de weg. Valencia had weinig in de melk te brokkelen en kreeg vlak voor rust toch de tweede goal om de oren. De treffer van Moreno mocht er zijn. Santi Cazorla legde de bal vanuit een dieptepass in één keer panklaar en de aanvaller schoot meteen raak in de rechterhoek. Voor de 35-jarige Cazorla was het zijn negende assist van het seizoen. Hij scoorde ook al twaalf keer.

Ondanks het inbrengen van Gonçalo Guedes voor Ferran Torres en later ook Kevin Gameiro voor Rodrigo lukte het Valencia in de tweede helft nauwelijks om gevaarlijk te worden. De spanning keerde niet meer terug in de wedstrijd en Villarreal ging er met de drie punten vandoor. De achterstand op Sevilla werd daardoor kleiner en is nu drie punten met nog zes speelrondes te gaan. Valencia bleef steken op 46 punten en staat op de achtste plek. Real Sociedad en Getafe kunnen maandag verder afstand nemen.